• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Komünistlere İmamoğlu’nu “yoldaş” diye yutturanlar kimler?

18 Ağustos 2019
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Seçim sürecinde malum medya tarafından yere-göğe konulamayan Tunceli’nin Türkiye Komünist Partili belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Dersim Dernekleri Federasyonu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmiş.

Doğrusu tam isabet...

“Dersimliler”, evvelce “Dersim demek benim hoşuma gidiyor” yollu açıklamalarına şahit olduğumuz İmamoğlu’nu ziyaret etmeyecekti de kimi edecekti değil mi?

Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi onlar için “kardeş belediye” konumunda. İBB’yi adeta kendi malları gibi görüyorlar. Maçoğlu’nun açıklamalarından da anlaşılıyor bu.

Baksanıza, “Böyle kapıların olduğunu bilmiyorduk. Burayı kendimize ait bir yer olarak gördük ve geldik” diyor hazret.

Söylesenize, adam daha ne desin?

Belli ki İmamoğlu, belediyenin kapılarını TKP’lilere ardına kadar açmış. Öyle gözüküyor ki, kapatmaya da hiç niyeti yok.

Peki bu neyin dayanışması? Daha açık bir ifadeyle, İmamoğlu ile Maçoğlu arasındaki bu yakınlaşmanın esbab-ı mucibesi ne?

Bir defa “yoldaş” olamazlar.

Zira kimilerince “solun lideri” olarak takdim edilmeye çalışılsa da Ekrem İmamoğlu gerçekte solcu falan değildir. Hatta düpedüz “sağcı”dır. (ANAP kökenli olduğunu tam da burada hatırlatalım.) Üstelik TKP’lilerin hiç hoşlanmadığı türden bir “sağcı”dır. 

Sağcılığının yanı sıra çok zengindir. Sayısız daire ve alışveriş merkezinin sahibidir. 

Bir de “İmamoğlu’nun arkasında biriken sınıfsal kuvvet ve o kuvvetin ideolojik ve siyasi olarak elde edeceği mevzilerin sosyalizm mücadelesinin zararına olma” realitesi var tabii.

En azından, bugün İmamoğlu ile kol kola girmekte bir beis görmeyen Fatih Maçoğlu’nun partisinin düşüncesi daha düne kadar bu yöndeydi. 

Hatırlayın, adamlar “sosyalizm mücadelesinin zararına olan bir şeyin Türkiye’de özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yararınadır diye yutturulmasına izin vermeyeceklerini” söylüyorlardı. 

Peki şimdi ne değişti?

TKP’lilere, dün “sosyalizm mücadelesinin düşmanı” olarak gördükleri İmamoğlu’nu bugün “özgürlük ve demokrasi kahramanı” olarak “yutturanlar” kimler?

Geçmişte, İmamoğlu’nun bir “proje” olduğunu vurgulayıp, “Bu proje zengin-yoksul, patron-işçi karşıtlığını örtüyor. ‘Herkes uzlaşsın’ diyerek ‘kardeşlik edebiyatı’yla işçi sınıfının geleceğini yok ediyor” diyenlere bugün “kardeşlik edebiyatı” eksenli siyaseti dayatanlar hangi güçler?

Evet, yakın bir zamana kadar “CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’ni yan yana getirebilme gücünün ancak ve ancak uluslararası bir akılda olabileceğini” belirtip “Uluslararası akıl olmasaydı, Türkiye’de böyle bir proje (İmamoğlu projesi) gerçekleşmezdi. Uluslararası tekeller ile Türkiye sermayesi, bu projenin arkasında kendi çıkarlarını garantiye alarak yola devam etmek için duruyor” ifadesini kullananlar halihazırda niçin bu “proje”den medet umuyor?

Cevap verin hele! 

Önceleri “Sağ-sol, zengin-yoksul, patron-işçi meselesinde tarafız. Herkesle iyi geçinmek gibi bir niyetimiz yok. Böyle olursa hakim olan kazanır. ‘Sağ ve sol eşittir’ derseniz sağ kazanır. ‘Patronla işçi, zenginle yoksula eşit mesafedeyiz’ derseniz patron kazanır, zengin kazanır” naraları atanlar, şimdi nasıl oluyor da “hem zengin hem de sağcı” bir başkanla ittifak kurabiliyor?

İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasının halka verilen “sahte bir umut” olduğunu dillendirenlerin, bu aralar aynı İmamoğlu’na umut bağlamalarının bir sebebi olmalı.

O halde nedir bu sebep?

Yoksa “komünist yoldaşlar”ın dediği gibi, uluslararası tekeller ile Türkiye sermayesinin bir başka “proje”si ile mi karşı karşıyayız?

Mümkün değil mi yani? 

Birileri, “kendi çıkarlarını garantiye alarak yola devam etmek için” bu defa da “İmamoğlu-Maçoğlu” üzerinden bir senaryo yazıyor olamazlar mı?

Ne dersiniz?

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ULUSLARARASI BOS KAFALILAR CEMIYETI

O halde nedir sebep bu Tuncelili ermeni kardeslerimizle bizim kuralsiz ipini koparmis tumuyle kriminal kapitalistlerimizi bir araya getiren? Cevap: Ikisini de klonlayan gercek sahibinin ayni emperyalistin olmasi,baska bir sey degil.Hic bir zaman onun emrinden cikamazlar,beyinleri oyle programlanmistir.

Adem Kendinbilir

Sağ sol mu kaldı birader? Milleti gazlıyorsun. Komünisti sosyalisti yoldaşı moldaşı mı kaldı? Anap diye bir parti mi kaldı anaplısı olsun? Ekrem'i Maçoğlu'su insan gibi konuşup anlaşmanın, ülke adına bir şeyler yapmanın peşine düşmüş, takdir edip destek vereceğine köstekliyorsun. Geçmişte bir birlerine sağ sol olayları nedeniyle boş yere küfreden insanlar yanyana gelip belediyelerimiz iş birliği yapsın millete faydamız olsun beraber üretelim deyip birilerinin kuyruğuna basınca ses senin köşenden çıkıyor. Ne ayaksın? Gelsin akp partili belediye de MHP'li belediye de İstanbul büyük şehir belediyesiyle anlaşsın görüşsün, konuşsun, birlikte üretsin. Ne var bunda? Adam herkesi kucaklamalıyız diyor, milletçe birbirimizle kucaklaşmalıyız diyor. Ama siz hala komünistmiş, yoldaşmış, anaplıymış, teröristmiş, hainmiş, yunanmış, illetmiş zilletmiş. Millet bıktı birader bıktı. Sağcılık solculuk bitti ekmekçilik var artık, birlik olup üretmeye muhtacız. Sekiz yüz bin oy anlamanıza yetmedi değil, millet ne istiyor biliyorsunuz ama dostluk kardeşlik olursa, kavga dövüş son bulursa nereden besleneceğinizi bilemiyorsunuz. İstanbul belediyesi ile dersim belediyesi beraber üretip millete hizmet götürüp fayda verecekse rahatsız olması gereken sen değilsin. Millet düşmanlarının kuyruğuna basınca ses senin ağzından gelmesin. Sağ sol bitti artık, adamlar da bunu göstermiş, dostça el sıkışmış sohbet etmiş. Niye rahatsız oldun? Sen sekiz yüz bin oy farkı yapanlara illet zillet demeye devam et.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23