• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Devlet eliyle kumar ayıbına acilen son verilmeli

18 Kasım 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Biz de heyecanla(!) “Ne zaman açıklayacaklar” diye bekliyorduk. 

Nihayet ilan edilmiş.

Yılbaşında özel olarak oynatılan Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi bu yıl tam 70 milyon liraymış.

Geçtiğimiz yıldan bu yana enflasyon bir hayli yükseldi ya, ondan dolayı olsa gerek 2017’de 61 milyon olan “büyük ödül(!)”de yaklaşık yüzde 15 oranında bir artırıma gidilmiş. Unutmadan, bu yılbaşında dağıtılacak toplam ikramiye de 390 milyon 910 bin lirayı buluyormuş. (Milli Piyango ikramiyesinin AK Parti’nin iktidara geldiği yıl olan 2002’de şimdiki parayla 8 milyon lira olduğunu, yani verilen tutarın 16 senede yaklaşık 9 kat arttığını hatırlatmakta fayda var.) 

Aslında, bu seneki “kıyaklar(!)” bununla da sınırlı değil.

Bir diğer müjde(!) de Milli Piyango İdaresi’nin geleneksel milli piyango biletlerini artık sayısal bilet olarak da üretmeye başlaması. Üstelik söz konusu biletler, sayısal oyun bayilerindeki makinelerde basılarak satışa sunulmuş bile.

Allah razı olsun(!), bu da Türk milleti için hakikaten büyük bir kolaylık.

Öyle değil mi canım, neydi o kuyruklar öyle. Canımıza tak etmişti doğrusu.

Ne mutlu bize ki, şimdi ülke çapında sayıları 5 bini bulan Sayısal Loto bayilerindeki makinelerden de bilet temin edebileceğiz.

Gece-gündüz çalışıp, toplumumuza büyük faydalar sağlayacak böylesine önemli(!) projeleri hayata geçiren Milli(!) Piyango İdaresi’ne ne kadar teşekkür etsek az.

Bugüne kadar mezkur kurumun özelleştirilmesi için defalarca girişimde bulunan, ancak verilen teklifler beklenilen miktarın altında kaldığı için, çareyi Milli Piyango İdaresi’ni Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Varlık Fonu’na devretmekte bulan yetkililerimize müteşekkir olduğumuzu da söylemeden geçmeyelim.

Gerçekten yazık! Nice aileyi tarumar eden, yuvaları yıkan, insanları intihara sürükleyen, hepsinden önemlisi dinimizce haram olan kumar, “milli” sözcüğü altında oynatılıyor ve bir-iki cılız ses dışında, bu duruma hiçbir itiraz yükselmiyor. Bu tabloya daha fazla göz yumulmamalı. Milli Piyango İdaresi haraç mezat da olsa bir an önce satılıp özelleştirilmeli. “Devlet eliyle kumar” ayıbına acilen son verilmeli.

AHMET HAKAN’IN YATAĞI HÜRRİYET’İN BATAĞI (MI?) 

Evvelden bu işler örtülü yapılırdı, ama şimdi açık açık yazıp çizmeye başladılar.

Yayın ilkesiymiş, sorumlu gazetecilikmiş, okura saygıymış... hak getire. Hiçbirisi dikkate alınmıyor. 

Bir ara sosyal medya hesapları üzerinden deruhte ediyorlardı görevlerini. Kendilerine “Yaptığınız etik değil” denildiğinde de kulaklarının üzerine yatıp işin içinden sıyrılmayı tercih ediyorlardı.

Görüyoruz ki şimdilerde gemi iyice azıya almışlar. Ürün ve marka adı verilerek yapılan reklamlar gazete köşelerine bile taşınmış.

Baksanıza Ahmet Hakan’ın önceki günkü köşesine...

Bir dostunun tavsiyesiyle aldığı yatağı, yazısında ballandıra ballandıra anlatıyor.

Bunların güya bir de “Yazılı Basın Yayın İlkeleri” var. Orada da “İlan ve reklam niteliğindeki yayınların bu nitelikleri hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirtilir” deniliyor, ama Hergele’nin umurunda değil.

Neymiş efendim, aldığı yatak sayesinde yıllardır süren sırt ağrıları kesilmiş, uyku sorunu büyük ölçüde ortadan kalkmış. Üstelik bu yatak hem yerli, hem de uygun fiyatlıymış.

“Yuh artık! Bu kadar aleni şekilde reklam mı yapılır?” diyeceksiniz ama, demek ki yapılıyormuş.

İyi de Ahmet Hakan’ın zamanında “tüpçü” diye tahfif ettiği Yıldırım Demirören bu kepazelikleri görmüyor mu? Gerçekten merak ediyoruz, Hürriyet’in patronu, “Demirören denilince aklıma yüzleşme eksikliği geliyor” diyen bu elemanıyla yüzleşmeyi düşünmüyor mu? Düşünmüyorsa neden? 

Yoksa işin içinde tamamen “duygusal sebepler” mi var?

Hadi daha açık soralım: Hürriyet, Ahmet Hakan’ın köşesinden yaptığı aleni reklamlara, ekonomik sıkıntıda olduğu için mi izin veriyor? Hürriyet’te bu türden alicengiz oyunlarına “Akmasa da damlıyor” nazarıyla mı bakılıyor?

Biz bu işin mahiyetini tam olarak anlayamadık. Anlayan varsa beri gelsin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23