• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Asıl dezenfekte edilmesi gereken Müslümanların değil, senin beynin Enver

22 Mart 2020
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

Bir yandan koronavirüsle, diğer yandan ise virüslü beyinlerle uğraşmak hakikaten çok zor. Bu aralar ülkemiz maalesef bunların her ikisiyle de mücadele ediyor. Daha doğrusu etmek zorunda kalıyor.

Görüyorsunuz, bir taraftan salgınla cebelleşiyoruz, öte taraftan hastalıklı zihniyetlerle boğuşuyoruz.

Ayrışmayı körükleyen tiplerin özellikle sosyal medya üzerinden yaptıkları kara propagandanın haddi hesabı yok. 

Kirli emellerini gerçekleştirme yolunda her adımı atıyorlar. İslam’a ve dindar insanlara saldırmak için koronavirüsü kullanmaktan bile çekinmiyorlar. 

Halk TV programcısı ve Cumhuriyet yazarı Enver Aysever mesela... 

Yediği son naneyi biliyorsunuzdur.

Bugünlerde asıl mücadele edilmesi gerekenin koronavirüs değil, Müslümanlar olduğunu ima eden iğrenç bir karikatür paylaştı bu eleman.

“Her şeyden önce Müslümanların beyinleri temizlenmeli” mesajı vererek pespayelikte çığır açtı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, saplantılı ve sapkın bir müptezel olan Aysever’in şimdilerde koronavirüs tahrikçilerinin bayraktarlığını yapması bize hiç şaşırtıcı gelmiyor. Çünkü, daha birkaç gün önce, Cumhuriyet’teki köşesinde “Siyasal İslam insanlığın kanını emen esas virüstür. Bilime, sanata, kadına her şeye düşman garip bir dindir bu. Sadece paraya, çıkara tapanlardan oluşan bir din” diyerek imza atacağı edepsizliklerin sinyalini vermişti bu iflah olmaz İslam düşmanı. “Eğer İslamcılarla vaktinde mücadele edilmezse ne memleket kalır, ne aydınlık” ifadeleriyle İslam’a dolaylı yoldan saldırmış, gemi azıya alıp direkt taarruza geçeceğini de ihsas etmişti. 

Maalesef koronavirüse vakitlice önlem alan devletimiz, bu mahluk için gerekli tedbirleri zamanında alamadı. Mahut zibidi hakkında ancak ve ancak son vukuatı patlak verince harekete geçilebildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aysever’e soruşturma başlatılması elbette önemlidir. Ancak halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan mezkur alçağa yönelik bu adım bir “gaz alma hamlesi” olarak kalmamalıdır. 

Emniyetteki ifadesinde “Ben, paylaştığım karikatürle aslında inanç sahibi insanların haklarını savundum” diyerek katmerli bir pişkinlik örneği sergileyen Aysever mutlaka yargılanmalı ve caydırıcı bir ceza almalıdır. 

Savcılarımız lütfen uyanık olsunlar.

Yazarlık ve gazetecilik hayatı boyunca temel insan haklarının, ifade ve inanç özgürlüğünün bekçiliğini yaptığını iddia eden bu yalancıya kanmasınlar. 

Eğitim öğretim yılının açılacağı gün “Cehaletin kutsandığı ülkemde bayağılığa tutsak insanlar yetiştiriliyor. Bugün okullar değil, imam hatipler açılıyor” diye böğüren bir inanç düşmanının inanç özgürlüğü savunucusu olamayacağı herkes tarafından bilinmelidir.

Türkiye ile İsveç arasında oynanan özel bir maçta seremoniye çıkan başörtülü çocuklardan dahi rahatsızlık duyan hazımsızın “Ben inanç sahiplerinin haklarının müdafiiyim” sözlerine hiç kimse inanmamalıdır.

Bizim en büyük arzumuz, koronavirüsten de büyük bir tehlike arzeden bu zihniyetin hak ettiği muameleyi görmesi. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde, “İmama değil hekime ihtiyacımız olduğunu anladık mı acaba?” diye paylaşım yapanlara ibret olması açısından hayati önemde bir husus bu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ankara Kalesi.

Enver Aysevere tesekürler.Cogunlugun söylemeye cesaret edemedigini yazip,cizmis.

Garip

Layık bulduğu yere buyursun gitsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23