• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Murat Alan
Murat Alan
TÜM YAZILARI

PKK yazıyor, ittifak oynuyor

19 Şubat 2021
A


Murat Alan İletişim: [email protected]

10 Şubat gecesi 02.55’te Kuzey Irak’a “Pençe Kartal-2 Harekâtı” düzenleniyor.  

Belirlenen 50’den fazla hedeften 48’i, yaklaşık üç saatlik hava bombardımanı sonucu imha ediliyor. 

Saat 04.55’te ise operasyonda 2. ikinci aşamaya geçiliyor.  

Hava hücum harekâtı olarak adlandırılan bu ikinci aşamada, belirlenen noktalara özel kuvvet unsurları helikopterlerle indiriliyor. 

Bölge kontrol altına alınınca karşı ateşin geldiği mağaraya odaklanılıyor. 

“Teslim ol” çağrısı üzerine, demir kapılarla tahkim edilmiş mağaradan Şervan Korkmaz kod adlı Osman Acer isimli terörist elleri başının üzerinde dışarı çıkıyor. 

Devamını Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın TBMM’deki konuşmasından verelim: “Teslim alınan birinci terörist tarafından içeride 7 terörist ve alıkonan 13 kişinin olduğu, 13 kişinin sözde mağara sorumlusu Sorej (kod ismi) tarafından hava hücum harekâtının başlangıcında, yani 5.45 civarında başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edildikleri ifade edildi.” 

Yine aynı operasyonda Doğan Geçgel kod adı Merkaz Botan isimli bir başka terörist yakalanıyor.

Bu terörist de “13 kişi, operasyon başlayınca başlarına ateş edilerek infaz edildiler” diyor.  

Dikkat!..

Hava operasyonundan sonra, kara operasyonunun başladığı saatlerde 13 vatan evladının şehit edildiğini söylüyorlar. 

Yine meclisteki oturumda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce defalarca girişimde bulunduklarını, bakan yardımcısı ve ailelerin bu kapsamda Erbil’e gönderildiğini ama sonuç alınamadığını kaydediyor. 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da “Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılan Malatyalı Semih Özbey’in annesi kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum. Pervin Buldan ise ‘Kim kaçırmış bakalım size döneceğim’ dedi. Sonra tekrar bana dönerek, ‘Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır’ dedi. Ben de ailemize bu bilgileri verdim” diyor. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) ile temas kurulduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda güvence verdiğini anlatan Çalık sözlerini şöyle sürdürüyor: “Baba Gürsel Özbey beni aradı. İHD evlatlarını kendilerine kavuşturacaklarını söylemiş fakat Türkiye’de hiçbir sorunla karşılaşmamak için bir teminat istemiş. Ben bu görüşmeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hemen çağırdı, ‘Evlatlarımızı sınıra kadar getirsinler oradan teslim alalım, hiçbir müdahalede bulunmayalım. Yeter ki evlatlarımızı sağ salim ailelerimize teslim edelim’ talimatını verdi. Ben bunun üzerine evladımızın babası Gürsel Özbey ile tekrar görüştüm, ‘İHD gidip evlatlarımızı getirsinler, hiçbir zorlukla karşılaşmayacaklar’ dedim. Ne yazık ki İHD’den bir daha ses çıkmadı.”

Gerek TBMM’deki oturumda, gerekse bilgilendirme toplantılarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İP Genel Başkanı Meral Akşener’e bu operasyon bütün teferruatıyla izah ediliyor. 

Şu yukarıda özetlediğimiz operasyon bilgisinin kat kat fazlası anlatılıyor. 

Peki, muhalefet ve medyası ne yapıyor?

Bu açıklamayı haberleştirmek yerine, PKK’nın yayın organından servis edilen “13 kişi hava saldırısı esnasında atılan bombalarla öldürüldü” yalanını dillendiriyorlar.

PKK’lı Duran Kalkan’ın ağzına bakıyor...

HDP’nin yayınladığı bildiriyi referans alıyorlar.

“Operasyonda siyasilerin parmağı var mı?”, “Bu operasyonun sorumlusu kim?”, “Bölücü terör örgütünün 5.5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için ne yaptınız?” şeklindeki sorularla çaktırmadan HDP’nin bildirisine işaret ediliyor. 

Yukarıda anlattık, 5 buçuk yıl boyunca nasıl çaba sarf edildiğini...

Ama buna kulak tıkanıyor. 

13 silahsız vatandaşımızı katleden örgüte ilişkin tepki neredeyse yok..

Bir vatandaş olarak merak ediyorum, “Selahattin Demirtaş’la kahvaltı” planlıyordunuz, her gün HDP’li heyetlerle oturuyorsunuz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “13 şehidin sorumlusu Cumhurbaşkanıdır” diyor. 

PKK’ya bir sözünüz yok mu?

FETÖ döneminde, birçoğu adrese teslim ihbarla kaçırılan vatandaşlarımızı katleden örgüt militanlarına bir iki lafınız yok mu?

Pervin Hanıma bugüne kadar neden sormadınız bu soruları...

“5 yıllık misafirlik olur mu, sizin şu arkadaşlar vatandaşlarımızı serbest bırakmak için neyi bekliyor” sorusu aklınıza mı gelmedi?

Oynanan rezil oyunu özetleyeyim size...

Alçakça bir katliam yaşandı Gara’da..

Güngören’de çöp bidonuna bomba koyup çoluğu çocuğu katledecek kadar insanlıktan nasibini almamış bir örgüt, 13 vatandaşımızı bir mağarada başlarından tek kurşunla şehit etti. Muhalefet ise sırf iktidarı vurmak adına, PKK’nın ortaya attığı yalana bel bağlamış durumda. 

HDP’yi gücendirmemek için...

Gelecek seçimlerde başkan adaylarına destek vermelerini sağlamak için...

50+1’e ulaşmak için bu katliamı dahi istismar etmeye çalışıyor.

Kandil’in hazırladığı, HDP’nin işaret ettiği kirli yalanın etrafında dönüp duruyorlar.

Azıcık vicdanlı olun, sandık, seçim, koltuk geçer gider ama bu yapılanlar unutulmaz.

Selametle...    

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kültiğin

Artık kartlar açık oynanıyor ama anlamamakta ısrar edenler var bende onları anlayamıyorum

Deli İbo

Devlet bir kontrgerilla kurup 26 tane HDP Millet vekilini dağa kaldırıp, başlarına birer mermi sıkıp HDP Diyarbakır binasının önüne bıraksında, bu Millet'in içi soğusun. Tıpkı Beyaz Toros'ların görev yaptığı 1970-1980 senelerindeki gibi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23