--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Ne İsrail bu savaşı bitirir, ne de ABD ile İngiltere, İsrail’e desteğini keser!

Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
4

Acılarla dolu bir yılı geri bıraktık ve yeni yıla yeni umutlar ve beklentilerle girmiş olduk. Ancak 2023 yılında devam eden Ukrayna krizi ve Gazze’deki İsrail vahşeti, maalesef 2024 yılında da devam edeceği açıktır.

İsrail’in orantısız saldırıları sonucu geride bıraktığımız yıla kan ve yıkımla damgasını vuran 2023 Gazze Savaşı tüm girişimlere rağmen durdurulamadı ve de durdurulmuyor.

Bunun baş sorumlusu savaş çılgını katil Netanyahu’dan ziyade ona sınırsız desteğini sürdüren ABD Başkanı Biden ile İngiltere veonun işbirlikçisi Batılı ülkelerin hükümet yetkilileri ve siyasileridir.

Büyük bir trajediye sebep olan savaşın durdurulmamasındaki ısrarcı tavrın sebebi ise planlanan ‘Ortadoğu Projesi’nin nihai hedefine ulaşmamış olmasıdır.

Başlatılan çok yönlü ateşkes girişimleri ve önerilen barış planları ne olursa olsun, hazırlanan ‘Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme planı’ nihai hedefine ulaşmadan bu savaş bitmeyecek. Çünkü bu savaş çok planlı bir şekilde o hedefe ulaşmak için çıkarılmıştır.

Çünkü, 1897 yılında İsviçre’nin Basel kentinde 29 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Birinci Siyonist Kongresi’nde alınan kararlar yönünde hazırlanan planın ikinci aşamasıdır.

Birinci aşama, Filistin’e yerleşmek ve İsrail devletini kurmaktı. İkinci aşama ise Arz-ı Mev’ud yani vaat edilmiş toprakları içine alan ‘Büyük İsrail devleti’ni kurmaktır.

Osmanlının parçalanması sonrasında bölgeyi işgal eden İngilizlerin desteğiyle Filistin’e taşınan Siyonist Yahudiler, 1948 İsrail devletini İngilizlerin başını çektiği Batılı emperyalist ülkelerin desteğiyle işgal ettikleri Filistin topraklarında ilan etmeyi başardılar.

Şimdi ise nihai hedef ve ikinci aşama olan ‘Büyük İsrail’i kurma hayali uğruna ABD ve İngiltere öncülüğündeki Batılı emperyalist ülkelerin desteğiyle, büyük yıkım ve toplu katliamlar gerçekleştirmek suretiyle hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar.

“Bu plan nedir ve nihai hedef neresidir?” sorusuna gelelim.

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm ve baskı, gün geçtikçe artan bir boyutta devam ediyor olmasının asıl sebebi Siyonizm’in kökeninde bulunan Arz-ı Mev’ud topraklarıdır.

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmün temelleri, tarih boyunca süren farklı siyasi, toprak ve dini anlaşmazlıkların ana kaynağı din referanslı ideolojisi olan Arz-ı Mev’ud (Allah tarafından sadece İsrailoğulları›na vaat edilmiş topraklar) yani ‘Büyük İsrail’ hayalidir.  

Birileri samimi olarak bu savaşı bitirmek için uğraşıyor. Birileri ise savaşı durdurmaya çalışıyor görüntüsü içinde tüm dünyayı oyalıyor.

Ancak, kim ne yaparsa yapsın, İsrail, Gazze ve Batı Yaka’da nihai hedeflerinden bazılarına ulaşsa da ulaşamasa da; ya da Hamas tamamen ortadan kaldırılsa bile bu savaş hem bitmez hem de Gazze ile sınırlı kalmayacağı bir gerçektir.

İsrail, bazan yavaşlasa, bazan ise belli yıllar ara verse de, nihai hedefine ulaşmadan bu savaşı sonlandırmayacak ve de ABD ile İngiltere de İsrail hedefine ulaşmadan desteğini kesmeyeceği ise bir diğer gerçektir.

ABD ve İngiltere öncülüğündeki Batı, bir yandan İsrail’in güvenliğini sağlama ve hedeflerine ulaşmasını desteklerken, diğer yandan ise bölgeyi kendi sömürü düzenlerini sürdürme adına yeniden şekillendirerek bölgenin enerji kaynaklarına çökmeye hazırlanıyor. 

Bu savaş Gazze sınırlarını aşarak, Ortadoğu’nun tamamına yayılma potansiyeline sahiptir ve Türkiye’nin önemli bir kısmını içine alan ‘Vaad Edilmiş Topraklar’ın sınırları içinde bulunan tüm ülkeler hedeftir.

Bugün, Filistin halkına sahip çıkmayan Arap ülkelerinin despot yönetimleri şunu bilsinler ki, sıra onlara gelecektir. Bu gerçeği anladıkları zaman ise iş işten geçmiş olacak...

Yorumlar

(4)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Muhammet

3 Ocak 2024 16:56

Küfür tek millettir. Hedef ve stratejileri ortaktır. Peki müslüman ve iman ehli milletler nasıl birleşecek?

Korkut

3 Ocak 2024 12:48

Bu zalimler korkaktirlar .Allah katinda hic bir degerleride yiktur.Yer yizunu kana boyarlar.asla zafer kazanamazlar.Karsilarinda duzenli ordu gordukleri zaman asla savasamazlai.Bir olalim iri olalim diri olalim.Icimizdeki Vatan hainlerine firsat vermeyelim.

Petrol bitince

3 Ocak 2024 11:38

Petrol bitince savaşlar bitecek, son rezervler için mücadele veriliyor şu an. O zamana kadar yahudiler, müslümanlar, hıristiyanlar vs. böyle vaadlerle kandırılacak ve bölge artık hangi şekle sokulacak.

Okur

3 Ocak 2024 03:01

İsrail, Türkiye sınırına dayandığında veya ülkemizi gasbettiğinde bu millet belki uyanabilir. Türk ebedi narkozda, ha ölü ha sağ farketmez!

Mehmet Koçak Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle