• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

CHP yönetimi, geçmişindeki kirli ve kanlı izi sürüyor

24 Nisan 2021
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’na “sözde Cumhurbaşkanı”, “diktatör bozuntusu” gibi siyasi nezaket ve ahlak sınırlarını aşan seviyesiz sözleri sarf eden ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisidir. 

Şirazeden çıkmış diğer CHP’li angutların küstahça ifadelerine burada yer vermeye gerek yok.

Çünkü, darbeler, muhtıralar, baskı ve şantajlar ile iftiralar gibi hukuk dışı girişimler, eylem ve söylemler, CHP’nin iflah olmaz ‘siyasi genetik’ hastalıklarındandır. 

Bu ‘siyasi genetik’ hastalığın zaman zaman nüksettiğine şahit olduk ve de oluyoruz. 

Diğer bir ifadeyle bu durum, kronikleşmiş bir klinik vakadır. 

Bunun en bariz örneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay’ın bir televizyon programında eski Başbakanlardan rahmetli Adnan Menderes’in akıbeti üzerinden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği tehditkar sözlerdir.

Bu sözler ve tavır, gelinen bu asra rağmen CHP’nin demokrasiyi içselleştirmediğinin en bariz örneğidir.

Bu seviyesiz ifadeler, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın şahsında milli iradeye yapılmış en büyük hakaret ve tehdittir. 

Millet iradesini hiçe saymak, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit etmek hiç kimsenin haddi olmadığını herkes bilmeli.

*

Bu hezeyanlar ne ilktir ne de son olacak. 

Bunun sebebi, CHP’nin geçmişteki yanlışlarıyla yüzleşerek gelecek adına değişen ve gelişen şartlara göre kendini güncellememesidir.

Sağ kesimin fosilleşmiş siyasilerden toplama ve kendilerini bir siyasi çıkar kapısı bulma arayışında olan bazı başörtülü hanımları vitrinine koyarak seçimlerde oy avcılığı yapmak suretiyle “Biz değiştik, değişiyoruz” şeklindepalavraları savuran CHP’de gerçek durum ise şudur: Anadolu’daki halk deyimiyle “Eski Hamam Eski Tas” yani hiçbir şey değişmemiş.

Demokratik hak ve özgürlükler herkes için geçerli olduğu düşüncesinden hareketle siyasi nezaket ve ahlak değerleri çerçevesinde farklı fikirlere, hukukun üstünlüğü ve millet iradesini saygılı olma konularında maalesef bir arpa boyu yol alamaması tek kelimeyle CHP’nin utanç tablosudur.

Demokratik ülkelerde iktidarlar kadar muhalefet de sorumludur. 

İktidarın yanlışlarını hatırlatmak, uyarmak suretiyle siyasi denetim hakkını kullanarak, ayrıca ve alternatif politikalar üreterek halka güven vermek her siyasi muhalefetin asli görevleridir.

Ancak, yapıcı muhalefet, iktidarın her yaptığına karşı çıkmak da değildir. Yanlışları eleştirmek, doğruları alkışlayıp desteklemek de siyasi muhalefetin görevidir.

Ne hazindir ki; bizdeki muhalefet fikir üretmekten acizdir.

Yani bu zevat, hâlâ tehditler savurmayı, şantaj ve iftiralar ile aba altından sopa göstermeyi siyasi muhalefetin görevi sanmaktadır.

Maalesef dün öyleydi bugün de böyledir.

Çünkü bugünkü CHP’nin yönetim kadrosu geçmişin kirli izini sürmektedir.

Tüm bu olumsuzlukların müsebbibi olan CHP’ye çağrım şudur. Bu ülkenin meşru iktidarının sahibi olmak isteniyor ise, öncelikle geçmişin yanlışlarıyla yüzleşerek bu milleti millet yapan değerlerle barışmalıdır.

Yani halka rağmen değil, halkla beraber siyaset yapmanın şart olduğu gerçeğini görmeli ve gereğini yapmalıdır.

Aksi halde, emperyalist devletlerin ülkemize yönelip müdahaleleri sonucu kendilerine iktidar yolunu açacağı beklentisi, tehdit, şantaj ve Bizans entrikalarıyla bu ülkede iktidar olma şansı olmadı olamayacaktır.

Bunlar acı ama gerçeklerdir. Sanırım başka söze de gerek yok. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Bizans entrikaları için mühürsuz oyları geçerli saymak olabilir mi

Lüleburgaz

Chp içinde bi damar varki asla değişmez. Müslüman anadolu insanına düşmanlığı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23