--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Zulmü 1453’te başlatanlar

Ali Akben
Ali Akben
10

Zulmü 1453’te başlatanlar

Ali Akben

Değerli okurlarım, Kostantiniyye’nin fethi Peygamber muştusuna nail olan cennet mekân Fatih Sultan Mehmet hana nasip olmuştur.

Bizans döneminde kilise olarak kullanılan Ayasofya fethin sembolü olarak camiye çevrilmiş ve ilk cuma namazını Fatih’in hocası Akşemseddin kıldırmıştır.


 

Hayra fren şerre gaz CHP zihniyeti eften püften sebeplerle 1934 yılında Ayasofya camiini zincirleyip kilitleyerek müzeye çevirmiştir.

Müslümanlar uzun yıllar caminin yakınlarına bile sokulmazken gayrimüslimler müze olarak içinde cirit atmışlardır.


 

Müslümanlardan herhangi bir kişinin müzede hatta müzenin dış duvarlarında ibadet etmesine müsaade edilmediği gibi gizli açık ibadet edenler ise kodese tıkılmıştır.

Müslüman halk 86 yıl boyunca her 29 Mayıs günü “zincirler kırılsın Ayasofya açılsın” sloganları ile bu zulmü telin ederken bazen coplanmış bazen dövülmüş bazen ise hapsedilmiş ama pes etmemiş, direnmiştir.


 

Bizzat bu zulmü yaşamış bir vatandaşım. Bir 29 Mayıs günü Fatih-Taksim yürüyüşünde Unkapanı köprüsünde mağdur olmuşluğum ve coplanmışlığım var.

Merhum üstadın Necip Fazıl


 

“Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak!.. Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek... Ayasofya açılacak”


 

Cumhurbaşkanımız 24 Temmuz 2020 yılında Ayasofya’nın paslı zincirlerini kırdı ve cami olarak ibadete açarak üstadımızın kemiklerini daha fazla sızlatmadı.

Makalemin başlığına gelince; 13 yıl önce gezi zekalıların iki ağacı bahane ederek Taksim meydanını işgal edip ateşe verdiklerinde; meydanın görünür yerinde duvarlara büyük harflerle koyu kırmızı renkte yazılmıştı.


 

“Zulüm 1453’te başladı” demek aslında gezi olaylarının asıl amacını içinde barındırıyor.

Bu kalkışmaya CHP maalesef sahip çıkmış ve olayların fitilini ateşlemiş destek mesajları ile de yangına körük olmuştu.

Gezide amacın ağaç olmadığını buldukları her fırsatta dile getiren gezi sözcüleri asıl amaçlarını dile getirmeye cesaret edememişlerdi.


 

Mesnetsiz hukuksuz eylemlerini sonlandırmak için ileri sürdükleri şartlar ise asıl amaçlarını gösteriyordu.

Kalkışmalarını sonlandırma şartları arasında İstanbul havaalanı ve boğaza yapılan üçüncü köprü de vardı.

O gün bu gerçekliği göremeyenler bugün açıkça görüyor ki bu iki devasa proje ülkemizin prestiji ve bir üst lige girmemizin de sebebi.


 

Gezide asıl amaç: devletimizin bekası, milli birlik ve bütünlüğümüzün bozulması ve hatta darmadağın olup yüz yıl önceki döneme gitmemizdi.

Günlerce gece gündüz demeden illegal sol örgütler Taksim’i adeta film stüdyosu gibi kullandı.


CHP muhalefet partisiyim elime bir fırsat geçti kolaycılığı ile illegal örgütler ve fetö tuzağına düşerek sürece benzin dökerek destek oldu.

Dünya televizyonları canlı yayınlar yaptı. İç işlerimize karışma cüretinde bile bulundu ama CHP maalesef bu süreçte de milli davranmadı.


 

Cumhurbaşkanımızın kararlı ve dirayetli duruşu ve çapulculara anladıkları dil ile cevap vermesi ile süt dökmüş kedi misali darmadağın oldular.

Aradan 13 yıl geçti CHP her 28 Mayıs günü ülkemiz adına kara bir leke olan bu günü kutlamasını yadırgayanlardanım.


 

CHP’yi milli güvenlik sorunu olmaya doğru götüren Silivri çapsızının sesinin çıkmasına daha fazla müsaade etmemek gerekiyor.

Adam içerden emir komuta ile sade CHP’yi değil, ülkemizi de bölmeye çalışıyor ve yediği herzelerle ilgili de farkındalığı varsa oda başka milli güvenlik sorunu.


 

Farkındalık yok ve inadım inad diyorsa devlet meselesinin ciddi bir konu olduğunu hatırlatmakta yarar vardır.

Çift başlı CHP günlerinde yeni ifşadlara hazırlıklı olmalıyız. Dağ fare doğurdu diyenlerin pişmanlık duyup nedamet edeceği günleri görmek dileği ile bu haftalık da bu kadar.

Yorumlar

(10)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Kadem

31 Mayıs 2026 23:25

Zulüm devam ediyor torunları boş durmuyor 

Vedat 66

31 Mayıs 2026 15:23

Benim anlamadığım bu Silivrideki Çapulcu Hain nasıl oluyurda hala Marjinal Bölücü Teröristlerle Kodesten Bağlantıyı Sürdürebiliyor. Bu akla Fikre sığacak birşey Değil. Bu Hain Kodeste değilde 5 Yıldızlı Otelde gibi. Devletimiz bu kişiye en sıkı Önlemleri ve Yaptırımları Uygulamalıdır. Böyle bir Terörist Batı Ülkelerinde bu Serbestliğin hiç birini göremez. Konu Devlet,Millet, Milli,Dini dava Olduğunda. Bunu Kodeste Öttürmeyeceksin. Vesselam.

Cengiz

31 Mayıs 2026 13:45

Ülkenin en büyük güvenlik sorununu aslında sizlersiniz. Çok yazık. Halk bunu seçimde daha ilk turda gösterecek. Partinin değil ülkenin çıkarları milletin refah seviyesi ve iradesi en önemli şeydir. Unuttunuz siz bunları yazar.

Yakuphan

31 Mayıs 2026 13:42

Hala chp zihniyeti diyor Türk milleti ni askıda ekmeğe mecbur bırakıp şatafat içinde yaşayan sen ve senin zihniyetin. Yat kalk dua et istanbul u 7 düvelin elinden alan Mustafa Kemal Ataturk e. Yoksa ayasofyada kilise çanları çalıyordu. Senin adında Aliskov popolos du. Hadi ikile şimdi

Bahadir

31 Mayıs 2026 14:50

7 DÜVEL DERKEN KİMLERMİṢ ONLAR YAKUP HAN EFENDİ,İNGİLİZE KARṢI KAÇ KURṢUN ATILMIṢ,İTALYANA KARṢI KAÇ KURṢUN ATILMIṢ,YOK NEYMİṢ MUSTAFA KEMAL OLMASAYMIṢ ADIMIZ PAPANDREU,POPULOS OLURMUṢ BİZLERİ BÖYLE MASALLARLA UYUTTUNUZ,KORKUTTUNUZ,UNUTMA BİZ TÜRKLER 2500-3000 YILLIK TARİHİMİZDE NİCE KAHRAMANLAR ÇIKARTMIṢIZ,BİRDE YUNAN ADALARINA TATİLE GİDENLEREDE LAF SÖYLESENE AMA ONLARDA YAVAṢ YAVAṢ ÖZLERİNE DÖNÜYORLAR DEĞİLMİ

Ali Erkan kavaklı

31 Mayıs 2026 12:18

Fethe sevinmeyenler Fatih’in evladı olamaz. Batılılar İstanbul’u 1918-1923 yılları arasında işgal ettiler. İngiltere, Fransa, İtalya… İşgalciler idi. Giderken kimisi bitini bıraktı kimisi picini, onlar da bu memlekette kendilerine yakışanı yapıyorlar. Kıymetli doktor hiçlerin yaptıklarını çok iyi anlatmışsın tebrik ederim.

Vatansever

31 Mayıs 2026 11:32

Doğru demişsiniz. CHP milli güvenlik meselesi olma yolunda hızla ilerlemekte iken, mahkeme kararıyla bu yolculuğun kısa bir ara verdi. Durulduğunda kaldığı yerden yeniden başlayacaktır..İmamoğlu ayrı bir problem. Hapishanedeki bir zanlının ülke üzerinde rol sahibi olması kabul edilemez. Gereği yapılmalıdır. Sanki devlet suçlu,adam kahraman gibi..

Bahri

31 Mayıs 2026 09:59

Şimdilerde kılıçdaroğlu nu sütten çıkmış ak kaşık yapıyorlar. Al birini vur ötekine.

Zahit Çamlı

31 Mayıs 2026 05:44

Güncel ibret alınacak hatırlatmalarla makalenin başlığı cukkada oturmuş. Kemalistler lâikler ve dinsizler okumazlar. Onların gündemi başka.Kaleminize sağlık.

USLANDIRAMAZSIN

31 Mayıs 2026 04:37

Ca Ha Pa yı

Ali Akben Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle