• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Trabzonspor’un ‘eksiği’ nerede?..

17 Mart 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Bordo-mavili ekip, Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanında 2 puan bırakınca, adeta  ‘Şampiyonluk yarışında ben yokum’ dedi. Abdullah Avcı’nın başarılı yönetimiyle umut yeşerten bordo-mavili ekip, Aytemiz Alanya ve Fenerbahçe yenilgileriyle sarsıldı, bardağı taşıran (şampiyonluğu unutturan) son damla ise Erzurumspor karşılaşması oldu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligde kalma yolunda varını yoğunu ortaya koyan güçlü bir ekip. Futbol beceriksizliği ise, sergilediği oyunun karşılığını alamaması. İşte böyle bir rakip karşısında yapmanız gereken sahadan galip ayrılmak. Karadeniz ekibi bunu başaramadığı için ligin zirvesinden uzaklaştı. Ligin ilk üç sırasında yer alan takımların yenilgi hanesine baktığınızda, ne demek istediğimiz sanırım anlaşılacaktır. Bordo-mavili ekibin bu dezavantajı avantaja çevirememesinin nedeni, oynadığı 29 maçtan 7 beraberlikle ayrılması. Kaybedilen 14 puanın ne manaya geldiğini, lider Beşiktaş’la arasındaki 11 puan farktan anlaşılacaktır…

GOLCÜLERİNİ ARAR OLDU…

Trabzonspor’un ligde arzuladığı performansa ulaşamamasının en önemli nedenlerinden biri de, gol yollarındaki sıkıntı. Bordo-mavili ekip, geride bıraktığı 29 maçta 35 golle, son 4 sezonun en az gol attığı dönemi yaşıyor. Bu durum araştırmalara da o kadar net yansıyor ki. Bordo-mavililer geçtiğimiz sezon bugün (29 hafta sonunda), tam 65 gol kaydetmiş. Karadeniz ekibinin bu sezon en golcü ismi devre arasında transfer edilen Anastasıos Bakasetas. Aytemiz Alanyaspor’dan takıma kazandırılan oyuncunun toplam (her iki takımda kaydettiği) gol sayısı 12. Bu gollerin yarısını, Alanyaspor’da kaydetmiş. Bunun ne demek olduğu, Norveçli oyuncu Alexander Sörloth’un geçen sezon (2019-2020) bordo-mavili forma altında 24 golle gol kralı olmasından daha iyi anlaşılacaktır. Bu tablo, Trabzonspor’un neden zirveden koptuğunun apaçık yansıması. Bunlara değinirken, Fransa Liginde forma giyen Yusuf Yazıcı ve bordo-mavili formayı giyerken 2011-2012 sezonunda 33 golle gol kralı olan Burak Yılmaz’ı hatırladık. Tabii bizim hatırlamamamız bir yere kadar, asıl hatırlaması gereken Trabzonspor yönetimi ve teknik direktör Abdullah Avcı. Futbol dendiği vakit, ilk akla gelen Karadeniz’in yetenekli isimlerini Trabzonspor ve Türk futboluna kazandırması önemli. O bugün olmayacaksa ne vakit olacak. Yunan futbolcunun golcülüğüyle kendinizi avutursunuz, bir gün gelir Norveçli oyuncunuz Sörloth gibi sizi yarı yolda bırakır giderse, sakın şaşırmayın!.!

RİZESPOR’DAN AYRILAN SUMUDİCA 

Vaktinde söz daha etkili olur, der atalarımız. 27 Ocak 2021 tarihinde, Gaziantep Futbol Kulübünden olaylı bir şekilde ayrılan Rumen teknik direktör için  ‘Kovulan Sumudica, Çaykur Rize’de’ başlıklı yazımızda, şöyle demişiz; “Her defasında sporda değerler eğitimi, sporda centilmenlik diyoruz, fakat ekmeğini yediği kulübe bir nevi ‘ihanet’ eden (Ben artık bir Türk kadar güçlü değilim sözlerinden anlıyoruz) bir teknik direktör olan Marius Sumudica’ya Çaykur Rizespor nasıl anlaşma sağlayabilir, anlamış değiliz…” 

Aynı çalıştırıcı, takımı başında çıktığı 7 maçtan galibiyet yüzü göremeden Rize’den de gönderildi. Takımdan ayrıldıktan sonra sarf ettiği ‘Morinho da gelse bu takımı kurtaramaz’ onun ikinci gafı oldu.. Oysaki aynı Çaykur Rizespor, Bülent Uygun’un baba ocağı dediği şehirde takımın başında çıktığı ilk karşılaşmada Atakaş Hatayspor’u yenmesini bildi. Bir yanda, ekmeğini yediği takıma adeta nankörlük yapan Rumen Teknik Direktör, diğer tarafta kendi içimizde yetişen değerler. İşte, futbolumuzda doğruya nasıl ulaşılacağına/yol ayrımı olacak, güzel bir örnek!.! 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Trabzonspor bir kaç maç hariç yine kötüydü kazanıyordu ama futbolu tatmin edici değildi . Şampiyonluk diyenler nerde ortalıkta yok . Halbuki görünen köy kılavuz istemez . Avcı çağdışı futbol oynatıyor . Rakip hata yapacak bir sıfır ben kazanacam böyle olmayacağı belli idi . Kadro kötü değil kötü yönetimde . Avcı Trabzonspor u başakşehirle karıştırmasın . Zihniyet değişmeli gençlere önem verilmeli az öz kaliteli yabancı gelmeli . Rize’ye gelince zaten baştan hata yaptı kendini bir şey Zanneden sumutiç denen kişinin başarılı olamayacağı belli idi . Neyse ki hatadan dönüldü . Antep de de bu adamı hiç gözüm tutmamıştı .

sumudika boş bir balondur antep kulübü bu narsist adamın biletini kestiğinde antep kulubünün yöneticilerinin haklılığını perçinlemiştir yerli teknik adamlarımız bu yabancıların hepsinden daha başarılıdır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23