--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Zengin Azra Hatunun balonu nihayet patladı

Ahmet Can Karahasanoğlu
Ahmet Can Karahasanoğlu
5

Azra Kohen medya tarafından şişirilmiş ve nihayetinde zamanı geldiğinde patlatılmış bir tüketim malzemesidir. Kendisini  psikolog olarak pazarlaması yalanından önce, her konu hakkında konuşurken takındığı özgüven son derece irite edicidir.  Gerçek manada kitaplarla içli dışlı olan bir okur, Azra Kohen kitaplarını kendini zorlayarak okumak istese on dakika sonra beyni yanar. Ve kafasını duvarlara vurarak bu işkenceye bir son verir. Olayı karikatürize ettiğimi sanıyorsanız  ‘deneyin’ derim.

Ama sözkonusu popüler okursa mantık değişiyor.  Medya onu büyük yazar olarak pazarladığı için imajlar dünyasında çok görünmek,  aynı zamanda popülist okur için bir kaliteyi(!) de gösteriyor. Ve yazdığı kitabın dizisi falan da çekildiğinde artık Azra hatunu tutabilene aşkolsun.

KENDİ KANIYLA KİTABINI YAZANLAR

Yoksulluk ve acı içinde adeta kendi kanıyla kitap yazan, birçok yayınevini gezen, ama yayıncı tarafından dosyası aylarca okunmayan, sürekli ertelenen gariban yazarlar var.

Kendi imkanlarıyla elindeki üç beş kuruşu biriktirip bir matbaaya  kitabını bandrolsüz bastıran onca onurlu yazar ve nitelikli romanların adı bile duyulmazken,  zengin Azra hatunun  kendi yaptığı PR’la büyük yazar gibi pazarlanması, ülkenin kitap okuru seviyesini de deşifre ediyor. Anlayacağınız yerleyeksan durumdayız.

TİŞÖRTÜNE ‘KÜLLİ CAHİLUN CESURUN’ YAZDIRMALI

Nitelikli ama sessiz olanla dandik, ucuz, çapsız, cadaloz ve sesi yüksek çıkan, kötü olmasına rağmen iyi pazarlanan eş durumundan yazarları da bence içine alan, Necip Fazıl’a ait olduğu söylenen şöyle bir benzetme burada işe yarayabilir.

‘Tavuk on kuruşluk bir yumurta yapar. Tüm mahalleyi ayağa kaldırır. Ama milyonluk safkan bir Arap atı kısrağını doğururken hiç sesi çıkmaz da, gözünden bir damla yaş akar.’

Araplar da ‘Külli cahilun cesurun’ diye bir atasözü vardır. Zengin Azra hatun bu sözü, gariban bir yazarın kitabını bastırmak için harcadığından daha fazla para harcadığı tişörtüne bastırmalı ki aklından hiç çıkmasın.

SAHTE PSİKOLOG DA OLSANIZ DEPRESYONU GİZLEMEK ZORUNDASINIZ

Son söz olarak, Azra hatun şımarıyor, ama bu şımarmada tek suçlu kendisi mi? Aşağı mahalle medyası,  Ayşe Arman, Okan Bayülgen, Oylum Talu ve daha nice isim de ateşe odun taşıdı. Dertleri reyting miydi? Yoksa zengin yazardan reklam koparma mıydı? Bilmiyorum.

Onu bu hale getiren, medya maymunu gibi oynayan zihniyetin ‘ara gazı’ neden sorgulanmıyor? Kendine psikolog süsü veren bir kadının son yaşadıklarının ardından depresyonunu gizlemesi gerektiğini en saf insan zekası bile kavrar. Ne diyelim? ‘Kendi düşen ağlamaz.’

Ahmet Can Karahasanoğlu Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle