• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zonguldak liseleri taban puanı 2021 yüzdelik dilimleri | Zonguldak liseleri kontenjanları

Yeniakit Publisher
2021-04-16 19:57:00 -
Zonguldak liseleri taban puanı 2021 yüzdelik dilimleri | Zonguldak liseleri kontenjanları

Zonguldak ilinde ikamet eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz günlerde LGS sınav başvurusu hakkındaki duyurusundan sonra Zonguldak ilinde bulunan liselerin taban puanlarını ve kontenjan sayılarını merak ediyor. Peki, 2021 Zonguldak liseleri taban puanları ve kontenjan sayıları nelerdir?

MEB sınav başvurularının 5 ve 14 Nisan tarihleri arasından gerçekleşeceğini bildirdi. LGS sınavıysa 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek. Bunun üzerine liseye gitmek için, lise taban puanları ve kontenjan sayıları merak konusu oldu. İşte merak edilen haberin detaylar…

Zonguldak liseleri taban puanı 2021, Zonguldak liseleri başarı sıralaması ve liseleri kontenjanları nelerdir?

 

Zonguldak liselerinin kontenjan kapasitesi ne kadar?

Zonguldak liseleri taban puanı ve yüzdelikleri için tıklayınız...

LGS puan hesaplaması nasıl yapılır ve lise ortaöğretim başarı puanı nasıl hesaplaplanır?


ÖNE ÇIKAN VİDEO

LGS sınavında sorular nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavına ilişkin konuştu. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın içeriğine ilişkin değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Bakan Selçuk, geçen sene salgına hazırlıksız yakalanıldığı için öğrencileri sınavın sadece birinci döneminden sorumlu tuttuklarını, ikinci dönemden soru sormadıklarını hatırlatarak, "Ama bu sene diyoruz ki 'Biz hazırız. Size 5 ayrı kaynak sunuyoruz. O yüzden de bu sınava rahat hazırlanabilirsiniz.' diyoruz. Bu sınavda müfredatın tamamından sorumlusunuz. Dil bilgisi sorularının olmayacağını söylüyoruz. Soruların uzunluğuyla ilgili çok uzun paragraf sorularının daha kısaldığını göreceksiniz. Yani biz bir soruda geçen kelimeleri sayarız. Soruların güçlük endekslerine göre karar veriliyor. Bu sınav sadece dil bilgisi açısından farklı, belki soruların uzunluğu açısından kısmi olarak daha kısa sorular olacak şeklinde bir farklılığı var." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23