• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunan bakandan Çavuşoğlu'na küstah cevap

Yeniakit Publisher
2020-12-21 19:43:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yunan bakandan Çavuşoğlu'na küstah cevap

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na küstahça bir cevap verdi. Haddini fazlasıyla aşan Dendias, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de provokasyon ve yasadışı faaliyetler peşinde koştuğu hezeyanında bulundu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Liderler Zirvesinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleriyle bağlantılı kişi ve kuruluşlarına yönelik yaptırım listesinin genişletilmesi kararı alınması ancak uygulamasının mart ayına bırakılmasıyla Yunanistan ile Güney Kıbrıs hükümetleri hayal kırıklığına uğrarken, tweet diplomasisi başladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dostane tavsiyesine küstahça bir cevap verdi.

Yunan Bakan skandal niteliğindeki şu mesajları paylaştı:

"Teşekkür ederim sevgili dostum Mevlüt. Madem temenni ve tavsiye alıp veriyoruz, 2021, Türkiye için 3 fiiliyatın yılı olsun:

1) Meşru haklarımızı hayata geçirmemiz halinde Yunanistan'ı savaşla tehdit etmeyi bıraksın. Ne de olsa 21. yüzyılda yaşıyoruz.

2) Daha fazla Avrupalı, daha az Osmanlı olmak için esinlensin. Türk halkına en iyi hizmet edecek olan budur.

3) Provokasyonları ve yasadışı faaliyetleri bıraksın.

Bu arada. Mevlüt yine bir şeyi anmayı unutmuşsun, uluslararası hukuku. Farklılıklarımız konusunda yapıcı diyalog için tek temel bu, sevgili dostum. Mutlu 2021!"

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu Dendias'a şu tavsiyede bulunmuştu:

"Sevgili Niko, işte yeni yıl için dostça bir tavsiye: Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak. 2021 yılı, doğrudan, samimi ve ciddiyetle konuşarak farklılıklarımızı adil şekilde ele aldığımız bir yıl olsun."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kemal

yapacak bir sey yok adam capini gostermis  

Güney Doğulu

Batının iti Yunan kendini Akdenuzin hakimi sanıyor.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23