• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargı ‘Alabora’ oldu!

Yeniakit Publisher
2013-09-13 21:08:08 - 2013-09-13 21:08:35
Yargı ‘Alabora’ oldu!

Gezi eylemlerini provoke edip, “Kaygılıyız” bildirisine imza atan Memet Ali Alibora hakkında verilen takipsizlik kararına tepki yağıyor.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL
Gezi Parkı eylemlerine sosyal medyadan destek veren tiyatrocu sanatçı Memet Ali Alabora hakkında 2 kez takipsizlik kararı verilmesi yakıp yıkanları cesaretlendirdi.
Hukukçular, Memet Ali Alabora’nın ifadesinin dahi alınmamasını eleştirerek, “Bu karar yargının alabora olmasıdır” dedi.
Savcı Hüseyin Aslan; Alabora’nın sosyal paylaşım sitesi twitter’dan, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel” şeklindeki mesajının yanı sıra eylemlerde en ön saflarda görüntüleri olmasına rağmen Alabora hakkında takipsizlik kararı verdi. 
TATLI: TAKİPSİZLİK KARARI AYIP
Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı, Memet Ali Alabora davasında takipsizlik kararı verilmesinin bu dosyanın kapandığı anlamına gelmeyeceğini belirterek, “İtiraz hakkı var. Bu karara itiraz edilmesi durumunda devam edilecek demektir. Alabora’nın provokatörlük yapıp serbest bırakılması diğer eylemciler için emsal teşkil eder ve onların cesaretlenmesine neden olur. Alabora alenen sorumsuzca davranarak yazdığı cümlelerin nereye gittiğini bildiği halde buna dikkat etmiyorsa bunun yargılanması ve sonucunda beraat etmesi veya ceza almış olması gerekiyordu. Kamuoyuna bu denli mal olmuş ve kitleleri isyana teşvik ederek provokatörlük yapmış bir kişinin yargılanmıyor olması maalesef bizim için yargı olarak ayıp” dedi.
GÜNDEL: “ALABORA HAKKINDA
GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ İÇİN DAVA AÇILMALI”
Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gündel ise, “Memet Ali Alabora’nın attığı tweetler kendisi tarafından da doğrulanmış olduğu için elbette ki içeriğinden de sorumludur. Bunu değerlendiren savcılığın delil olarak kabul etmemesi enteresandır. Twitter hesabının sahte olup olmadığını ise günümüz teknolojisiyle anlamak mümkündür. Bu durum ise ceza kanununa göre delil teşkil eder. Sadece burada delilin yasal olması aranır. Mahkeme Alabora’nın yazdığı içeriği suç olarak görmemiş. Yazıda suç vardır. Kendi yandaşlarını azmettirme vardır. İzinsiz gösteri ve yürüyüşe teşvikten Alabora’ya işlem yapılmalıdır. Bunun yanı sıra provokatörce çağrısının akabinde eylemde bulunuyorsa ayrıca bir dava açılmalıdır” açıklamasında bulundu.
ALABORA’NIN SİCİLİ KABARIK
Memet Ali Alabora, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere katılmış ve halkı eylemlere çağırmıştı. Alabora, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel” ifadelerini yazmıştı. 1 Aralık 2012 ile 14 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da sahnelenen ve Memet Ali Alabora’nın oynadığı ‘Mi Minör’ adlı tiyatro oyununda Gezi olaylarının bire bir provası olduğu ortaya çıkmıştı. Olaylar sırasında ABD haber kanalı CNN İnternational’a Türkiye aleyhine Gezi olayları ile ilgili karalayıcı röportaj vererek dünyayı yanıltmıştı. Alabora, söz konusu olayların basına yansımasının ardından Twitter’dan mesaj göndermemesinin yanında eylemlere de katılmıyor. Alabora’nın şu anda ise nerede olduğu bilinmiyor. Öte yandan  Gezi Parkı eylemleri sürerken basında “Kaygılıyız” diye bildiri yayınlayan sözde sanatçılar arasında yer alan Memet Ali Alabora’nın babası Mustafa Alabora’nın da terör örgütlerine silah yardımında bulunduğu ve bu yüzden hapis yattığı ortaya çıkmıştı.
İŞİN SIRRI SAVCI
Alabora’ya takipsizlik verilmesinin sırrı anlaşıldı. Gezi eylemlerinin ilk günlerinde koordinatör savcı olarak atanan, olaylarına ilişkin hiçbir etkin soruşturma yapmayan ve Gezi çapulcularını serbest bırakan Savcı Hüseyin Aslan’ın, Mehmet Ali Alabora’ya takipsizlik verdiği öğrenildi. Hüseyin Aslan; 589 aracın yakıldığı, 409 binanın tahrip edildiği, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi basmak isteyen eylemcilere ait Mobese kayıtlarını İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de istememişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23