• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Validebağ'da inşaa edilecek 'butik cami'

Yeniakit Publisher
2014-10-29 15:50:00 -
Validebağ'da inşaa edilecek 'butik cami'

Haftalardır tartışılan Validebağ'daki caminin projeleri ortaya çıktı. Projenin müellifi olan mimar yapılacak camiyi anlattı:

Validebağ Korusu yanındaki otopark olarak kullanılan belediyeye ait alana yapılması planlanan 'butik camii'nin projesi medyaya yansıdı.

1313 Ada 197 parsel için düzenlenen projede camii, lojman, şadırvan ve sosyal tesis alanı görülüyor. 2 katlı caminin çatı yüksekliği 10 metre minarenin yüksekliği ise 23 metre olarak planlanmış. Tek minare tek şerefe olarak düşünülmüş.

Haftalardır devam eden Validebağ’daki inşaatın proje sahibi mimar Nebi Özbalta’ya Radikal ulaştı.

Tartışmalarla ilgili konuşmak istemeyen Özbalta daha önce Validebağ Korusu'ndaki restorasyonlarda da görev almış. Cami için yeterli alan olduğunu belirten Özbalta şunları söyledi, "Orası bin 200/ bin 300 metrekarelik bir alan ve yönetmeliklerde de 3 binanın yapılabileceği kapasitede bir alan, projeyi de gördüyseniz zaten ufak bir camii, butik bir camii ve o camide ufak bir de lojman var personel için, abdesthane gibi bir şeyler yapıldı. Taban alanı olarak orada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ben bir meslek adamı olarak projeyi belediyeye teslim ettim, projenin sahibi de artık belediyedir. Belediyede projeyi hazırlatan kurumlar var, benlik bir durum yok, konunun muhatabı belediyedir, hassas da bir konu zaten anladığım kadarıyla.”

Validebağ’da inşası süren caminin finansörlerinden gayrimenkul, inşaat, enerji sektöründe faaliyet gösteren “Kalsın” şirketler grubunun başında olan Serhat Kalsın, mahkeme kararına rağmen inşaatı devam eden ve çevrecilerin tepkisine sebep olan camii ile ilgili ilk kez konuştu.

Finans desteği verdikleri yönündeki bilgiye itiraz etmeyen Serhat Kalsın: "Üsküdar Belediyesi yeterli bilgiyi veriyor, her şey kanuni, ruhsatları alınmış, planları istenmiş, birimleri alınmış bir yer. Bununla alakalı başka hiçbir şey söylemeyeceğim” dedi. Kalsın, "Tüm bu yaşananlardan sonra geri adım atmayı düşündünüz mü?" şeklindeki sorumuzu ise, “Söyleyeceklerim bu kadar” diyerek yanıtsız bıraktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23