• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı kurdu

Yeniakit Publisher
2016-10-25 22:35:00 -
Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı kurdu

Ümraniye Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek bünyesinde Mehter takımı kurdu. Ümraniye’nin ilk Mehter takımı olma özelliğiyle, ilk gösterisini Ümraniye Belediye bahçesinde Başkan Hasan Can’ın mehter takımına komut verip, eski ordu marşını çaldırmasıyla sergiledi.

Ümraniye Belediyesi Spor İşleri müdürlüğü bünyesinde belediye personellerinden oluşan Mehter takımı çok kısa bir süre içerisinde kurularak, marşları ezberleyecek düzeye geldi. Gösterdikleri başarı,  Ümraniye Belediye önünde verdikleri mini konser ile gözler önüne serildi. Beğeniyle izlenen Mehter takımının ilk gösterisini ise Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can seyretti. Çalınan mehter marşları beğeni topladı. Belediyeye gelen vatandaşlar gösteriden dolayı mehter takımı üyelerini kutlarken, Ümraniye’ye mehter takımı kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a da teşekkür ettiler.

BAŞKAN HASAN CAN: “MEHTER TAKIMI KURMAK GİBİ BİR ARZUMUZ HEP VARDI. ÇOK ŞÜKÜR ŞUANDA BUNU KURMAK NASİP OLDU”

Mehterbaşı olarak mehter takımının başına geçerek komut veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can alanda bir konuşma gerçekleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ unsurlarından temizlenen ordumuzun sınır ötesinde yaptığı Fırat Kalkanı operasyonuyla mehter takımının daha da önem taşıdığını belirten Başkan Hasan Can, “Mehter takımı kurmak gibi bir arzumuz hep vardı. Çok şükür şuanda bunu kurmak nasip oldu. Mehter bizim milli musikimizin hamaset duygularımızı doruğa çıkaran ve ordumuzun muharebelerde olmazsa olmaz unsuru olarak askerimizi gazilerimizi cûş-u hurûşa getiren önemli bir enstrüman önemli bir takımdır “ dedi.

Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi Mehter Takımımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kadar her gün 13:30-14:00 arası belediyemiz önündeki meydanda gösteri yapacaktır” dedi ve konuşmasına mehter takımına komut verip, eski ordu marşını çaldırarak son verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23