• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Türkiye, koronalı göçmenleri Avrupa’ya gönderiyor’ iftirası! Yunan alçaklığı

Yeniakit Publisher
2020-04-13 10:10:00 - 2020-04-13 10:10:37
‘Türkiye, koronalı göçmenleri Avrupa’ya gönderiyor’ iftirası! Yunan alçaklığı

Korona salgınında birçok ülkeye yardım elini uzatıp Avrupa’da gündem olan Türkiye’yi karalama çabasına giren Yunanlılar, akıllara durgunluk verecek bir iftira kampanyası başlattı. Yunan basını, “Türkiye, Kovid-19 hastası sığınmacıları toplayıp Yunanistan’a ve Avrupa’ya gitmeye zorluyor” haberleri yapıp AB’yi kendi safında tutmaya çalışıyor.

 Mehmet Aydın 

Yunanistan’daki Türkiye karşıtlığı, şeytanın bile aklına gelmeyecek çirkin iftiralar üretilmesine neden oluyor...  Türkiye’nin koronavirüs salgınında İtalya, İspanya ve İngiltere’nin de olduğu birçok Avrupa ülkesine yardımda bulunması sonrası Ankara’ya övgü dolu sözlerin edilmesinden rahatsız olan Yunanlılar, inanılması güç bir iftira kampanyası başlattı. Yunan devletinin eliyle organize edilen iftira kampanyasında gazeteler ve internet siteleri de Türkiye düşmanlığı üzerinden saldırıya geçti. Türkiye’ye yönelik iftira kampanyasının bayraktarlığını Kathimerini gazetesi yaptı. Önceki gece sitesinden sözde güvenilir Yunan kaynaklara dayandırdığı haberinde “Türkiye, Kovid-19 hastası göçmenleri Yunanistan’a gitmeye zorluyor” ifadelerini paylaştı.

‘Kamptan alıp sınıra getirdiler’

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’nin ismini açıklamadığı fakat “güvenilir” olarak addettiği kaynaklar, Türk makamların Kovid-19 olan mültecileri özellikle Yunanistan’a gönderme planı içerisinde olduğunu ileri sürdü. Gazeteye konuşan sözde kaynaklar, “Bu mülteciler ki -birçoğu Pazarkule’de- mülteci kamplarından toplanıp sınıra gönderildi” iftirasında bulundu.

Bu yalan haber dün sabahtan itibaren diğer Yunan gazetelerinde de manşetlere taşındı. Ta Nea gazetesinin sitesinde iftira bir adım daha ileriye taşındı.

‘Bir haftadır haberimiz vardı’

Atina’nın Katehaki semtindeki iltica ofisinden bir uzmanla görüşüldüğünü belirten Ta Nea, onun şu ifadelerini verdi: “Bir hafta önce Türkiye’nin koronavirüs hastaları olan mültecileri Yunanistan’a göndermeye çalıştığı konusunda bilgilerimiz vardı. Ancak bunu yapmanın kolay olmayacağını düşünmüştük. Çünkü; Erdoğan hükümeti sadece Yunanistan değil Avrupa Birliği’nden de sert hamleyle karşılaşacaktı. Ama şimdi Pazarkule kapısına göçmenleri yönlendirdiğini biliyoruz. Türk yetkililer onları iç bölgelerden kamplardan alıp sınıra getiriyor. Hata internet yoluyla göçmenlere tekne satın alma ve Yunanistan’a geçme konusunda rehberlik ediliyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eray Zn

Turkiyenin uluslar arasi arenada yardimlasmasi ülkelere yardim elüni uzatmasi ve itibar kazanmasi övülmesi Yunanin hazmedemeyecegi birsey.

emekli çavuş

AYRANLARI YOK ..İÇMEYE.....KÜRKLE GİDERLER...İŞEMEYE.....MİSALİ....BU GEÇMİŞİ...EŞKIYA...PİS...YUNAN....SEN GİT..ALMANYADAN...YAKANI ..KURTAR ÖNCE.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23