• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tünelde askere tuzak: 1 şehit

Yeniakit Publisher
2016-06-06 05:31:00 -
Tünelde askere tuzak: 1 şehit

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekibini taşıyan araca teröristler, Harmancık Tüneli girişinde uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda iki asker ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden Uzman Çavuş Özgür Tok şehit oldu. Şehidin acı haberi Erzurum’daki ailesine ulaştırıldı. Bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

Gümüşhane şehir merkezi ile Torul ilçesi arasındaki Harmancık Tüneli mevkiinde teröristler, seyir halinde bulunan jandarma aracına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Ateş açılan askeri araçta ağır yaralanan ve Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 35 yaşındaki uzman çavuş Özgür Tok, kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgeye gelen takviye birliklerle büyük operasyon başladı.

TAKVİYE BİRLİKLERLE OPERASYON BAŞLADI
Son kararname ile Trabzon Valiliğine atanan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz askerlerin kaldırıldığı Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, yetkililerinden bilgi aldı. Vali Yavuz, “Araçta jandarma personelimiz vardı. İkisi de yaralı olarak Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne intikal ettirildi. Bütün uzman personelimiz, hastanemizdeki bütün personelimiz anında haberdar edildi ve zaten yaralılarımız geldiğinde de hazır bekliyorlardı. Yoğun gayret sarf edildi ama maalesef bir personelimizi kaybettik” diye konuştu.

18 yıllık uzman çavuş
Şehit Uzman Çavuş Özgür Tok'un Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Özgür Tok'un acı haberi, Erzurum'un Şenkaya ilçesi Aydoğdu köyündeki baba ocağına ulaştı. 41 yaşındaki Şehit Özgür Tok'un, 18 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi.

1.5 AYDIR DEVAM EDİYOR
Bölgede böyle bir terör faaliyetinin yaklaşık 1,5 aydır devam ettiğini dile getiren Vali Yavuz, şöyle devam etti: “Bununla ilgili bütün güvenlik birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz, kamuda görevli veya normal vatandaşlarımızın dahi bunda hassasiyetimiz var. Olayda saldırıya uğrayan aracımız devriye görevini ifa ettikten sonra, yine devriye görevini ifa ederken bu saldırıya uğramıştır. Faillerin takibiyle ilgili operasyon faaliyeti başlatıldı. Takviye birliklerle birlikte bölgede geniş çaplı operasyon başladı, inşallah netice alacak arkadaşlarımız” Vali Yavuz, gazetecilerin olayın oluş şekline yönelik sorusuna, “Tünelin üzerinde, gelen resmi jandarma aracına ateş açma şeklinde oluyor. Olayın hemen akabinde seyir halinde olduğu için araç, tünelin içine kadar haliyle gidiyor ve orada duruyor. Özellikle şoför mahalline fazlasıyla ateş edildiğini öğreniyoruz. İki personelimiz vardı, ikisi de yaralı ama birini maalesef şehit verdik.” yanıtını verdi.

YARALI ASKER TRABZON'DA

Askeri araçta ağır yaralanan er Salih Bulut, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nden ambulansla alınarak Trabzon'a getirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 25 yaşındaki Salih Bulut'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Karadeniz'de büyük operasyon
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, “Takviye birliklerle birlikte bölgede geniş çaplı operasyon başladı, inşallah netice alacak arkadaşlarımız” dedi. Vali Yavuz, gazetecilerin olayın oluş şekline yönelik sorusuna, “Tünelin üzerinde, gelen resmi jandarma aracına ateş açma şeklinde oldu” cevabını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23