• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tunceli'de ayılar böyle görüntülendi

Yeniakit Publisher
2016-08-31 13:32:00 -
Tunceli'de ayılar böyle görüntülendi

Tunceli’de Aleviler tarafından Düzgün Baba'da kesilen kurbanlardan arta kalan etleri yiyen ayılar görüntülendi.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Kıl köyünde bulunan ve Aleviler tarafından Düzgün Baba ziyaretgahını her yıl kurban kesiyor. Düzgün Baba Dağı’nın eteğinde bulunan Cemevi dedesi Cemal Can, kesilen kurbanlardan arta kalan etleri yemek için cemevine gelen yaban hayvanları kayıt altına alıyor.

Cemal Can, kurbandan arta kalan sakatatları başta ayılar olmak üzere kurt ve tilkiler için cemevi yakınlarında ağaç dallarına asıyor.

Cemevi’ni en sık ziyaret eden yaban hayvanlarının başında ise ayılar geliyor. Cemevi çevresinde bulunan ağaçlara kurban etlerinden arta kalanları asan Dede Cemal Can, ayıların etleri ağaçtan almak için verdiği mücadeleyi de kayıt altına alıyor. Dede Can tarafından çekilen görüntülerde, iki ayının ağaçlara asılan et parçalarını almak için iki ayak üzerine kalkmalarının yanı sıra yavrusunu doyurmak için ağaç dallarıyla mücadele eden anne bir ayı da kayıt altına alınırken bir başka görüntüde ise tilkinin kendisi için bırakılan yiyecekleri yemesi görülüyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23