Terör destekçisi Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Daha önce terör örgütlerine destek verdikleri için 10 yazar ve yöneticisi tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin bu kez internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.
Polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenilen Güven, Twitter hesabında da "Gözaltına alınıyorum" yazdı.
BAŞSAVCI'NIN VEFATINA SKANDAL BAŞLIK
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde olduğu makam aracına kamyon çarpmış, suikast gibi kazada Mustafa Alper ve şoförü hayatını kaybetmişti.
Cumhuriyet Gazetesi ise feci kazaya dair haberinde skandal bir başlık kullanmış, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" ifadeleriyle yayına almıştı.
Cumhuriyet'in FETÖ iddianamesine işaret ederek kullandığı 'kamyon biçti' ifadeleri suikast mesajı olarak yorumlanmıştı.
Sosyal medya üzerinden binlerce kullanıcı Cumhuriyet'in feci kaza sonucu 'biçti' ifadesine sert tepki göstermişti. Cumhuriyet gelen yoğun tepkiler üzerine internet sayfasındaki haberi ve Twitter'daki paylaşımını kaldırmıştı.
10'U TUTUKLANMIŞ, CAN DÜNDAR DA FİRAR ETMİŞTİ
“FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütleri adına suç işledikleri” suçlamasıyla, 31 Ekim’de gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinden 10'u tutuklanmış, Can Dündar da firar etmişti.