• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tel Rıfat'a Türk bayrağı dikildi

Yeniakit Publisher
2018-03-27 18:29:00 - 2018-03-27 20:52:33
Tel Rıfat'a Türk bayrağı dikildi

Teröristlerden arındırılan Tel Rıfat'ta hakimiyetin sağlanmasının ardından şanlı Türk bayrağımız dalgalanmaya başladı.

YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL HABER - Afrin'in doğusundaki ilçe Tel Rıfat'ın YPG'li teröristlerden temizlenmesi için beklenen operasyon başarıyla tamamlandı.

Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerince kontrolün sağlandığı Tel Rıfat ilçesine ismini veren Rıfat Tepesi'ne Türk bayrağı asıldı. Tel Rıfat çevresinden köylerde de teröristlerden temizlenmesi için operasyonlar devam ediyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kontrol sağlandığı Tel Rıfat'ta güvenlik güçleri bir yandan arama tarama faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da stratejik öneme sahip Rıfat Tepesi'ne girildi.

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Twitter hesabından duyurdu. Burhan Kuzu, "Silahlı Kuvvetlerimiz, Tel Rıfat'ı teröristlerden temizledi. Şehir tamamen TSK'nın kontrolünde. Tel Fırat’a şanlı Türk bayrağımız dikildi. Kahraman Mehmetçiğimiz ile gurur duyuyoruz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TEL RIFAT'IN ÖNEMİ BÜYÜK

Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden Batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep karayolunun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

Tel Rıfat sadece Afrin harekâtı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergâhının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor.

İŞTE TEL RIFAT'A DİKİLEN TÜRK BAYRAĞI'NIN FOTOĞRAFI...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23