• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taziyeye gitmek yasak mı? | Taziye ziyaretleri yasaklandı mı?

Yeniakit Publisher
2020-08-04 09:08:00 -
Taziyeye gitmek yasak mı? | Taziye ziyaretleri yasaklandı mı?

Taziyeler yasaklandı mı? Koronavirüs salgının sebebiyle ülkemizde mart-haziran ayları arasında önemli tedbirler alındı. Vaka sayının azalmasıyla yeni normal başladı. Ancak vatandaşlar bu dönemde maske ve mesafe kurallarını göz ardı edince istenmeyen tablolar oluşmaya başladı. Özellikle bazı illerde vaka sayıları hızla arttı. Son olarak Şanlıurfa Valiliği önemli bir karar açıkladı. İşte, merak ettiğiniz “Taziye ziyaretleri yasak mı?” sorusunun cevabı.

Koronavirüs salgınına karşı dünya genelinde yürütülen 5 aşı çalışmasında önemli adımlar atılıyor. Hatta söz konusu 5 aşıdan birinde son faz çalışmalara gelindiği biliniyor. Ancak salgına karşı halen en etkili korunma yolu maske ve mesafe. Bu sebeple vatandaşların kalabalık alanlarda bulunmaması tavsiye ediliyor.

Taziyeye gitmek yasak mı? | Taziye ziyaretleri yasaklandı mı?

Şanlıurfa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında taziye ziyaretleri yasaklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, filyasyon çalışmalarında, son zamanlarda vaka artışlarına taziye ziyaretlerinin neden olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun salgınla mücadele için yeni tedbirler aldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde son dönemlerde artan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziyeevleri, köy odaları ve benzeri ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına, cami görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konuyla ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına karar verilmiştir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23