• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı tarifi

Damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız; tas kebabı pişirmeye ne dersiniz? İşte, merak ettiğiniz "Tas kebabı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı.

Yeniakit Publisher
2019-09-05 09:19:00 -
Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı tarifi

Damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız; tas kebabı pişirmeye ne dersiniz? İşte, merak ettiğiniz "Tas kebabı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı.

Tas kebabı tarifi

Malzemeler:

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber 

Öncelikle tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.

Yağ kızınca tencereye eti alın ve kavurun.

Et güzelce kavrulduğunda tencereye soğanları ekleyin. 

Ardından tencereye sarımsakları ilave edin.

Soğanların rengi değişince tencereye un ekleyin.

Unu 2-3 dakika kavurmalısınız.

Unun kokusu çıkınca tencereye salça, patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve yemeğinizin 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı