Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı tarifi

Damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız; tas kebabı pişirmeye ne dersiniz? İşte, merak ettiğiniz "Tas kebabı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı.

05 Eylül 2019 Perşembe 09:19
Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı tarifi

Damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız; tas kebabı pişirmeye ne dersiniz? İşte, merak ettiğiniz "Tas kebabı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı.

Tas kebabı tarifi

Malzemeler:

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber 

Öncelikle tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.

Yağ kızınca tencereye eti alın ve kavurun.

Et güzelce kavrulduğunda tencereye soğanları ekleyin. 

Ardından tencereye sarımsakları ilave edin.

Soğanların rengi değişince tencereye un ekleyin.

Unu 2-3 dakika kavurmalısınız.

Unun kokusu çıkınca tencereye salça, patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve yemeğinizin 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 05 Eylül 2019 Perşembe 09:19

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    20 Eylul 2019