• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'ın tam da istediği memur tipi, işe başladı

Yeniakit Publisher
2018-12-27 10:37:00 - 2018-12-27 10:39:09

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Suudi Arabistan'ın tam da istediği memur tipi, işe başladı

Suudi Arabistan'ın ilk robot memuru görevine başladı. Krallığa bağlı bir kurumda kimlik taraması ve kendisine verilen diğer görevleri yerine getiren robot ilgiyle karşılandı.

Sorgulayan insanları zindanlara hapseden Suudi Arabistan'da robot memur göreve başladı. Euronews'in haberine göre robot ayrıca Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde (TVTC) düzenlenen toplantıya katılarak Milli Eğitim Bakanı Ahmet El İssa ve kurum müdürü Ahmet El Fahaid ile konuşması ilginç görüntüler oluşturdu.

arab2

Robot memur, sisteminde yüklü bulunan elektronik hesaplama yazılımıyla çalışmaya devam edecek. Robotun TVTC merkezinde fuara gelen ziyaretçilere bilgi verme hizmetinde bulunacağı ve bazı aktivitelere katılacağı açıklandı. Son teknoloji robot müşteri hizmetleri, anket yapma ve mesaj iletme özelliklerine de sahip.

Suudi Arabistan Krallığı vatandaşlarının teknolojik ürünlerden yararlanabilmeleri için son dönemlerde yeni bir girişim başlattı. Milli Eğitim Bakanı El İssa, bu uygulamanın 2030 yılı reform hedefleri doğrultusunda yaptıldığını ifade etti.

Suudi Arabistan, petrole dayalı ekonomisinde değişime giderek ülkenin gelir kaynaklarını teknolojik alanlara kaydırmayı amaçlayan sayısız proje başlatmayı amaçlıyor. Özellikle yapay zeka konusunda ciddi atılımlar yapmayı planlayan Suudi hükumet, ünlü Holywood yıldızı Audrey Hepburn’e fiziksel olarak benzetilen üstün yapay zekaya sahip robot Sophia’ya 2017 yılında vatandaşlık vererek bir ilke imza atmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23