• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan'daki sel felaketinde bilanço giderek artıyor

Yeniakit Publisher
2020-08-26 04:31:00 -
Sudan'daki sel felaketinde bilanço giderek artıyor

Sudan'da ağustos başından bu yana etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 86 kişi öldü.

Sudan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde 1 Ağustos'tan bu yana süren şiddetli yağışların neden olduğu sellerde ölü sayısı 86'ya çıktı.

Nehir kenarlarında yaşayan halk uyarıldı

Meydana gelen seller nedeniyle 50 bin 102 binada hasar oluşurken, 5 binden fazla büyükbaş hayvan da telef oldu. Yağışların devam edeceği yönünde görüş bildiren Sudan Meteoroloji kurumu nehir kenarlarında yaşayanlara uyarılarda bulundu.

Afrika ülkesi Sudan'da geçtiğimiz aylarda darbe yapılmış, Ömer El Beşir yönetimden uzaklaştırılmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatansever

Karadeniz bölgesinde yaşanan heyelan ve sel felaketlerini değerlendiren TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu "38 adet HES bulunan, 7 tanesinin ise yapımına devam edilen Giresun’da; HES ve baraj projeleri için ağaçların kesilerek bölgenin heyelana açık hale getirilmesi, derelerin akış rejiminin bozularak sel riskinin artırılması, yeşil alanlarda ve dere yataklarında imar affı yoluyla kaçak yapılaşmaya izin verilmesi yerleşim yerlerini afetlere karşı savunmasız bırakmış; yoğun yağış ve bölgede bulunan HES’lerin baraj kapaklarının kontrolsüz biçimde açılması ve baraj duvarlarının yıkılması yaşanan felakete neden olmuştur" dedi. Muhcu, "Yıkımlara sebep olan merkezi ve yerel yönetim politikaları, yaşanan acılara ve kayıplara rağmen sürdürülmektedir" diye ekledi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23