• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal karar! Yunanistan koronavirüs bahanesiyle harekete geçti

Yeniakit Publisher
2020-03-17 20:44:00 - 2020-03-17 21:02:07
Skandal karar! Yunanistan koronavirüs bahanesiyle harekete geçti

Dünyada hızla yayılan koronavirüsü bahane eden Yunanistan, göçmen ve mültecilere karşı yeni bir kılıf buldu. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, kendi ya da diğer AB ülkelerinin vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girişlerini yasakladığı açıkladı.

Yunanistan’ın yarından itibaren kendi ya da diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girişlerini yasakladığı bildirildi.

Göçmen ve mültecilere karşı kılıf uyduruldu

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, bugün düzenlediği basın toplantısında Yunanistan’ın yarından itibaren kendi ya da diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girişlerini yasakladığını açıkladı. Bu karar Avrupa'ya geçmek isteyen göçmen ve mültecilere karşı Yunanistan'ın ortaya attığı bir kılıf olarak yorumlandı.

“18 Mart sabah saat 6.00’dan itibaren Yunanistan ya da AB ülkelerinin vatandaşı olmayanların ülkeye girişlerine izin verilmeyecek, acil durumlar ve acil çalışmalar uygulamanın dışında tutulacak” diyen Hardalias, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gönüllü olarak karantinada olan ve dış ülke vatandaşı olan kişiler her zaman ülkeden ayrılabilirler.”

Yunanistan daha önce yük taşımacılığı dışında İtalya, İspanya, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile kara taşımacılığı askıya almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yunanistan’a gelen herkes, milliyetine bakılmaksızın 14 günlük zorunlu karantinaya tabi tutulacak. Bu karara uymayacak olanlara cezai yaptırım öngörülüyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis daha önce önümüzdeki 2 ayın zorlu geçeceğini ve hükümetin Kovid-19 salgınını önlemek üzere yeni önlemler alabileceğini açıklamıştı.

Yunanistan’da 387 kişi hastalığa yakalanmış durumda, 5 kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kadir Oytunç

Egemen ülke istediği kararı alır. Bizim ülkede bir halk oylaması yapılsa göçmenlerle ilgili ne çıkar sizce? En az %65-70 hayır çıkar. Ülke nüfusunun neredeyse %10’u geçici göçmen. Bütün dünyanın paylaşması gereken yükü biz mi taşıyacağız?

Yolgeçen hanı gibi değil

Akıl ve mantık ile ülke yönetiyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23