• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonistler bölgeyi ateşe sürüklüyor! Ateşkese rağmen saldırıyorlar

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Siyonistler bölgeyi ateşe sürüklüyor! Ateşkese rağmen saldırıyorlar

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki çok sayıda yerleşimi hava saldırıları, topçu ateşi ve geniş çaplı patlatmalarla hedef aldı. Fosfor mermilerinin de kullanıldığı bildirilen saldırılarda evler ve altyapı tesisleri yıkıldı.

Ateşkese rağmen Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu; Bint Cubeyl, Sur, Nebatiye ve Merc Uyun bölgelerindeki çok sayıda köyü vurdu.

İsrail savaş uçakları, Bint Cubeyl’e bağlı Serbin beldesi ile Reşaf arasındaki bölgeye hava saldırıları düzenledi. Serbin Vadisi’nde bir İsrail insansız hava aracının hedef aldığı çobanın saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

SUR BÖLGESİNDE YERLEŞİMLER BOMBALANDI

Sur bölgesindeki El-Mansuri beldesi hava saldırılarının hedefi olurken, Buyut es-Siyad ve Mecdel Zun yoğun topçu ateşine tutuldu. Bombardıman nedeniyle El-Mansuri’de yangın çıktı.

İsrail ordusunun El-Mansuri, Mecdel Zun, Kunin ve Buyut es-Siyad’da çok sayıda binayı patlayıcılarla yıktığı aktarıldı. Sürekli bombardıman ve patlatmaların ardından Buyut es-Siyad’da ayakta kalan tek bir evin dahi bulunmadığı bildirildi.

FOSFOR MERMİLERİ KULLANILDI

Nebatiye bölgesinde savaş uçakları, Nebatiye el-Fevka beldesinin kuzeyindeki Ali et-Tahir Tepesi’ni bombaladı.

Kefr Rumman, Ed-Debbe Tepesi ve Ali et-Tahir’deki ormanlık alanların ise fosfor mermileriyle yoğun topçu ateşine tutulduğu belirtildi.

EVLER VE ALTYAPI TESİSLERİ YIKILDI

Bint Cubeyl’e bağlı Hadasa, Beyt Yahun ve Ayta el-Cebel ile Merc Uyun’a bağlı Talluse, El-Kantara ve Et-Tayyibe beldelerinde evler ve altyapı tesisleri imha edildi.

Meys el-Cebel kenti yakınlarındaki Huşin bölgesinde de yıkım meydana gelirken, patlatmalarla eş zamanlı olarak çevredeki vadilere ağır makineli tüfeklerle ateş açıldı.

Saldırılarda ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23