• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Polonya işgali açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-06-07 00:27:00 -
Rusya'dan Polonya işgali açıklaması

Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksand Gruşko, Rusya’nın Polonya’ya saldırı planlamadığı yönündeki açıklamalarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Rusya’nın NATO için tehdit oluşturduğu iddiasını ‘efsane’ olarak nitelendiren Gruşko, “Bu efsane, NATO’nun şu anda hayata geçirdiği politikanın hayata geçirilmesi için fırsat yaratıyor. Bunun yanında diğer stratejik öneme sahip görevleri de yerine getiriyorlar” diye konuştu.

‘BALTIK ÜLKELERDEKİ TATBİKAT RUSYA’YI TEHDİT ETMİYOR’

NATO’nun Baltık ülkelerinde düzenlediği tatbikatın Rusya için tehdit olmadığını kaydeden daimi temsilci, şöyle devam etti:

“Bugün Baltık ülkelerinde gözlemlediğimiz, aslında NATO’nun son zamanlarda izlediği düşmanca politikayla askeri altyapı inşa etme girişiminden başka bir şey değil. Rusya’ya doğrudan tehdit olduğunu söylemezdim. Ancak yine de ciddi riskler oluşturduğu açık, çünkü sınırlarımız boyunca tamamen yeni askeri gerçekliğin oluştuğunu görüyoruz.”

NATO’yu ‘soğuk savaş’ düzeyine dönmemeye çağıran Gruşko, “Maalesef NATO’nun Rusya duruşunda değişiklik yapabileceğinin belirtilerini görmüyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23