• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’dan flaş koronavirüs aşısı açıklaması! 60 kişilik gönüllü grup oluşturuldu

Yeniakit Publisher
2020-04-11 13:17:00 -
Rusya’dan flaş koronavirüs aşısı açıklaması! 60 kişilik gönüllü grup oluşturuldu

Dünya çapında onbinlerce insanın ölümüne neden olan ölümcül koronavirüs salgınına karşı Rusya Federal Biyomedikal Ajansı’nın (FMBA) geliştirdiği aşının denenmesi için 60 kişilik gönüllü grup listesinin tamamlandığı açıklandı.

Rusya’da bilim insanları tarafından geliştirilmeye çalışılan Korona virüs aşılarının insanlar üstünde test çalışması için 60 kişinin gönüllü olduğu açıklandı.

“60 kişilik liste tamamlandı”

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) Genel Müdürü Rinat Maksyutova, Rus bilim insanları tarafından geliştirilmeye çalışılan korona virüsü aşıları ile ilgili son gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verdi. Aşının son olarak primatlar üzerinde test edilmeye devam edildiğini hatırlatan Maksyutova, 60 kişilik gönüllü listesinin oluşturulduğunu ve bu gönüllüler arasında FMBA’da çalışan uzmanların da bulunduğu bu listenin başında ise ülkenin en çok tanınan bilim insanlarından Ilnaz Imatdinov’un olduğunu söyledi.

“İlk aşamada 60 kişi üzerinde denenecek”

Imatdinov’un Rusya Federal Biyomedikal Ajansı’nda çalışırken gönüllü olmasının önemine vurgu yapan Maksyutova aynı zamanda Imatdinov’un aşı geliştirme sürecinde de önemli görevler üstlendiğini söyledi. Maksyutova, “İlk aşamada 60 gönüllü üzerinde klinik araştırmalar yapılacak. Gönüllülerin tam listesi oluşturuldu. Bu listede ilacı geliştiren önemli isimler de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’da vaka ve ölü sayıları artıyor

Rusya’da korona virüs vakalarında her geçen gün artış görülürken Rusya Korona virüsü ile Mücadele Merkezi tarafından yeni açıklama yapıldı. Rusya genelinde dünden beri yapılan testlerin sonucunda bin 667 kişinin enfekte olduğu belirtilirken ülke genelinde toplam vaka sayısının 13 bin 584’e ulaştığı duyuruldu. Son 24 saatte 12 hastanın daha öldüğü ve toplam ölü sayısının da 106’ya ulaştığı açıklanırken vakaların büyük çoğunluğunun yine Moskova Bölgesi’nde görüldüğü ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

it döver

bir pirimatta bizde vardı asas onun kanını arştırsaydınız lafontenden masallar kitabı ile köşe dönüyordu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23