• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin resmen çileden çıktı! 8’ini birden kovdu

Yeniakit Publisher
2022-03-11 18:49:00 -
Putin resmen çileden çıktı! 8’ini birden kovdu

Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya başlattığı saldırı sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını, görevlerini tamamlayamadığı için 8 generali görevden aldığını açıkladı. İddialara göre Putin, başarısız istihbarat ve zayıf strateji nedeniyle Rusya Federal Güvenlik Servisini hedefe koydu.

 

 

Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Moskova'nın 'şok ve korku' girişimi başarısız olduktan sonra stratejisini değiştirmeye çalıştığını belirterek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 8 Rus komutanı görevden aldığını duyurdu. Danilov, Ukrayna devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Düşmanın şu anda ne planları olduğuna dair net bir anlayışa sahibiz. 2-3 gün içinde Kiev'e yürüyebileceklerini düşünmüşlerdi ama şimdi planları değişti. Yönetimlerini değiştirdiler. Görevi tamamlayamadıkları için 8 general görevlerinden alındı, yenileri atandı. Rusya Federasyonu'nda neler olduğunu açıkça anlıyoruz. Üstelik artık çaresiz olduklarını söyleyebilirim" dedi.

Danilov'un iddiasına göre 8 generali kovan Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki savaşın ilk günlerinde Rus birliklerinin başarısız istihbarat ve zayıf strateji nedeniyle bir dizi utanç verici yenilgiye uğradığını gördükten sonra Rusya Federal Güvenlik Servisine de öfkelendi.

Güvenlik uzmanı ve eski üst düzey İngiliz istihbarat subayı Philip Ingram, The Times'e yaptığı açıklamada Putin'in açıkça 'çok kızgın' olduğunu ve istihbarat teşkilatını suçladığını söyledi. Putin'e göre Ukrayna'da kötü kararlar alınmasına yol açan tavsiyeyi kendisine aktardıkları için bir numaralı suçlu Rusya Federal Güvenlik Servisi. Rusya'nın iki haftadır devam eden saldırısında beklediğinden çok daha fazla kayıp vermesine neden oldu.

Putin'den korktukları için söyleyemiyorlar

Ukrayna'daki operasyon öncesi alınan Rus istihbaratının neden bu kadar zayıf olduğu tam olarak belli değil. Rusya'nın gizli servisini yirmi yıldır izleyen Andrei Soldatov, The Times'e örgütün iyi istihbarat topladığını ancak bunları Putin'e söylemekten korktuğunu iddia etti. Soldatov, "Sorun şu ki Rusya'da Putin'e duymak istemediği şeylerin söylenmesi çok riskli. Bu nedenle raporları onu yatıştırmak için değiştirdiler" ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Kudurmuş puto, beter ol.

Turgut

Pirince giderken evdeki bulgurdan oldu putin... Kırımı ve donestki de kaybedecek...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23