• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Palamut bolluğu Edirne'de tezgahları şenlendirdi

Yeniakit Publisher
2020-09-09 11:50:40 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Palamut bolluğu Edirne'de tezgahları şenlendirdi

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla bolluk yaşanan palamut, tezgahlarda 15 liradan satılıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de sezon başında tanesi tezgahlarda 30 liradan satılan palamutun fiyatı, yaşanan bolluk nedeniyle yarı yarıya düştü.

Denize açılan tekneler limanlara kasalarca palamutla dönmeye başlayınca balığın fiyatı 15 liraya kadar indi.

Edirne Balık Pazarı balıkçılarından Hamza Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, palamut bolluğunun tezgahları şenlendirdiğini söyledi.

Bereketli bir sezon geçirdiklerini belirten Köksoy, "Palamut bolluğu fiyatlara yansıdı. Boyuna göre 10-15 liradan tezgahta yerini aldı. Fiyatlardan hem balıkçılar hem vatandaşlar memnun. İnşallah balığın bol olduğu bir sezon geçireceğiz." dedi.

Balıkçı Feridun Bistren, palamutun fiyatının gelecek günlerde daha da düşebileceğini ifade etti.

Tezgahlarda en çok palamutun talep gördüğünü dile getiren Bistren, "Geçen yıla göre palamut daha bol çıkıyor. Fiyatlarda da buna bağlı düşüş var. Vatandaşlarımızı ucuz balık almaya davet ediyoruz. Bir palamut yarım kiloya yakın. Bu bolluk herkesi sevindiriyor." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23