Otobüs şoförünün hareketi hayat kurtardı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Otobüs şoförünün dikkati yolcunun hayatını kurtardı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren E 1 hattı otobüsünde şoför Ahmet Selim Baysal, Otogar-Toplu Konut seferini yaptığı sırada ön koltukta oturan 48 yaşındaki Sabri Yılmaz'ın fenalaştığını fark etti.
"TAVIRLARINDAN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM"
Yolcunun tavırlarından kalp krizi geçirdiğini düşünen Baysal, otobüsteki diğer yolculara durumu anlatarak onların da rızası ve yardımıyla Yılmaz'ı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.
YOLCULARA SESLENDİ
Ahmet Selim Baysal, "Daha önce kendim de aynı durumu yaşadığım için kalp krizi olma ihtimalini göz önünde bulundurarak baygınlık geçirmemesi için onu biraz konuşturdum. Biraz ilerledikten sonra hastanın daha da fenalaşmaya başladığını gördüm. Yolculara 'Kalp krizi riski taşıyan acil bir hastamız var. Hastaneye götürmeliyiz.' dedim. Herkes tereddüt etmeden hastaneye geldi"
"HAYAT KURTARMAKTAN DAHA GÜZEL BİR ŞEY YOK!"
Baysal, yolcusunun sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyete işaret ederek "Dünyanın en mutlu insanıyım desem yeridir. Allah bu mutluluğu bana yaşattı. Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yok. Çok şükür vatandaşlık ve insanlık vazifemi yerine getirdim" dedi.
"İNDİKTEN SONRA FENALAŞSAYDIM HAYATTA OLMAYABİLİRDİM"
Merkez Kayapınar ilçesinde bir kafede aşçılık yapan 4 çocuk babası Sabri Yılmaz, işten çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği otobüste fenalaştığını ifade etti.
Yılmaz, kalp krizi geçirdiğini ve tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu belirterek "Allah razı olsun şoför arkadaş yolcularla birlikte beni hastaneye yetiştirdi. Otobüsten indikten sonra fenalaşmış olsaydım hayatta olmayabilirdim. Otobüste bu durumu yaşamam benim açımdan daha iyi oldu. Aksi takdirde rahatsızlandığım fark edilmeyebilirdi" şeklinde konuştu.
Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yılmaz, çocukları ve ailesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.