• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ortadoğu oraya akın ediyor

Yeniakit Publisher
2018-02-24 17:31:00 - 2018-02-24 17:35:51
Ortadoğu oraya akın ediyor

Kanal İstanbul’un resmi güzergahının 15 Ocak’ta açıklanmasının ardından 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerindeki gayrimenkul piyasası da hareketlendi.

Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’un giriş bölümünde yer alan konut projelerindeki satış yükselirken, projenin büyük bölümünün geçeceği ve imara kapalı Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde ise henüz imar faaliyetleri başlamamışken, yabancı yatırımcının gözü arsa yatırımında. Bölgede 1.000 konut ve 100’den fazla ticari alan inşa eden, ayrıca 86 bin metrekare arsa stoku bulunan Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, özellikle Ortadoğu’lu yatırımcılardan yoğun şekilde ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi.

3. HAVALİMANI ETKİLEDİ

Kanal İstanbul’un Katar’da düzenlenen EXPO Fuarı’nın da gözdesi olduğunu ifade eden Hasanoğlu, “Başta Suudi Arabistan olmak üzere Dubai, Katar ve Kuveytli yatırımcılar ile hemen her gün görüşmelerimiz oluyor. Bizim Ispartakule bölgesinde uzun süredir konut inşaatlarımız sürüyor. Kârlı yatırım peşindeki yabancı yatırımcı yine 3. Havalimanı’nın da faaliyete başlamasıyla beraber bölgenin değerleneceğini hesaplayarak, her gün milyonlarca dolarlık ortaklık tekliflerini getiriyor” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCI DİKKAT ETMELİ

Bölgede küçük yatırımcı için de tarlaların ve imarsız arsaların internetten satıldığını ifade eden Hasanoğlu “Böylesi bir yatırım yapmak küçük yatırımcıyı kısa vadede zengin etmez. Aksine bölgenin şartlarına göre kârlı bir yatırım olmayabilir. Tuzağa düşmemek için dikkat etmek gerekiyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23