• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ortadoğu Holding’den yatırım atağı

Yeniakit Publisher
2020-01-17 12:23:00 -
Ortadoğu Holding’den yatırım atağı

Turizm, sağlık, enerji, inşaat, lojistik ve çevre teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren Ortadoğu Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, 2020 yılında yenilenebilir enerji alanına 380 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi.

Hizmet verdiği sektörleri büyüterek ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan Ortadoğu Holding, 2020 yılında yatırımlarına hız vermeye hazırlanıyor. Başta enerji, sağlık ve turizm olmak üzere faaliyette olduğu tüm sektörleri büyütmeyi hedefleyen holding, son dönemde yeniden hareketlenmeye başlayan inşaat sektörünü de yeni projelerle canlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

“2020 yılına pozitif bir başlangıç yaptık”

Ortadoğu Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, yeni dönem hedeflerine dair değerlendirmede bulundu. Gür, “2019 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyondaki aşağı yönlü seyir ve finansal kurumların faizleri düşürme kararı ile birlikte yaşanan olumlu gelişmeler, 2020 yılına daha pozitif bir başlangıç yapmamızı sağladı. Faaliyet gösterdiğimiz turizm, sağlık ve enerji sektörleri uzun süredir pozitif gelişmeler kaydediyor. Yeni dönemle birlikte diğer sektörlerimizin de yeniden yükseleceğini öngörüyor, bu doğrultuda fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“380 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz”

2020 yılı ve önümüzdeki dönemde öncelik verdikleri sektörlerin başında yenilenebilir enerjinin geldiğini belirten Mehmet Gür, “Sinop’ta Hamsi ve Fener RES (Rüzgar Enerji Santrali), Kocaeli Karamürsel RES ve Çankırı Çerkeş RES sahalarında toplamda 120 MW’lık dört lisans alanımıza 130 milyon dolar civarında yatırım planlıyoruz. Bununla birlikte, jeotermal enerji alanında üçü Manisa, biri de Kütahya’da olmak üzere dört jeotermal sahasında ruhsatımız bulunuyor. Toplam yatırım değeri 250 milyon doları bulacak JES (jeotermal Enerji Santrali) projelerimizde, 24 MW ile başlayıp 72 MW’a kadar çıkacak enerji üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ortadoğu Holding olarak turizm ve sağlık alanında da büyümeye devam edeceklerini dile getiren Gür, ayrıca yeniden hareketlenmeye başlayan inşaat sektörüne de konut üretimiyle destek vereceklerini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23