• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Numan Kurtulmuş: Salgın sonrası kurulacak dünyada Türkiye'nin sözü geçecek

Yeniakit Publisher
2020-05-17 04:17:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Numan Kurtulmuş: Salgın sonrası kurulacak dünyada Türkiye'nin sözü geçecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Daha adil, eşitlikçi, hakkaniyetli ve paylaşımcı dünyanın nimetlerinden insanların ortak yararlanabilecekleri bir yapıya doğru gitmenin arayışları başladı. Burada Türkiye olarak sözümüzün güçlü olacağını ümit ediyorum." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, AK Parti Ordu İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ve ilçe yönetim kurulları ile telekonferansla yaptığı değerlendirmeleri paylaştı.

İnsanoğlunun en büyük krizlerden birini yaşadığını ifade eden Kurtulmuş, krizin etkisinin bütün ülkeleri kapsadığını kaydetti.

Salgının sağlık alanında meydana getirdiği krizin yanı sıra siyasal etkiler de oluşturacağına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın etkin liderliğiyle Türkiye'nin almış olduğu tedbirlerin başarısı tüm dünya tarafından konuşulmaktadır. Sağlık alanında attığımız adımlar, sistemin altyapısının hazır olması, zamanında açılan şehir hastaneleri, tıp camiamızın nitelikli olması, sağlık personelimizin fedakarca çalışmaları sayesinde salgına karşı önemli bir noktaya geldik."

İlk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan itibaren Türkiye'nin virüse karşı sıkı tedbirler aldığını anımsatan Kurtulmuş, "Sağlıkta ve ekonomide tedbirler alındı. Yurt dışından binlerce vatandaşımızı getirttik. Yardım isteyen ülkelere gerekli yardımları karşılıksız ilettik." değerlendirmesinde bulundu.

"Burada Türkiye olarak sözümüzün güçlü olacağını ümit ediyorum"

Salgın sonrası yeni ve adil dünyanın kurulmasında Türkiye'nin söz sahibi ülkelerden biri olacağına işaret eden Kurtulmuş, "Daha adil, eşitlikçi, hakkaniyetli ve paylaşımcı dünyanın nimetlerinden insanların ortak yararlanabilecekleri bir yapıya doğru gitmenin arayışları başladı. Burada Türkiye olarak sözümüzün güçlü olacağını ümit ediyorum." görüşünü paylaştı.

Kriz sürecini siyasallaştırmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Devletimiz en başından beri, ilk andan itibaren etkin bir şekilde bu süreçte yer aldı. Zaten devlet bunun için var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' diyoruz. Bunda kasıt sadece sağlık değil, insanları korumak, ekonomilerini korumak, sosyal dayanışmayı sağlamaktır. Ramazan boyunca AK Parti teşkilatlarımız, gençlik ve kadın kollarımız başta olmak üzere büyük bir titizlik ve fedakarlıkla sahada yer aldı. İnsanların dertleriyle dertlenip çare olmak için çalıştılar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Numan Kurtulmuş, Çok Doğru Söylemiş.Aynen Öyle Olacak.

Kasım MOLLA

Ne salgını be.Nezle kadar bile etkili ilmayan yalancı bir virüs.Hic mi yabancı basın ve bilim adamlari ile CIA eski ajanlarının açıklamalarını dinlemiyorsunuz?Bu bir küresel korku senaryosu aparatı,amaç korku salıp,ülkeleri zaptı rapt Altına alıp kilit altında tutmak ve mevcut ekonomik ve stratejik hedefi olan ülkeleri boşuna uğraşmayın,bir mikropla işinizi bitiririz.Iktidarlarin mevcut birikimkerini,ve enerjilerini sıfırlamak ve uluslararası finans kurumlarından borç almaya zorlamak.Peki biz ne yaptık,ne bir Türk duruşu,ne de bir Mümin duruşu gösteremedik ve bilerek yada bilmeyerek adamların değirmenine su taşıdık,ve devam etmekteyiz.Bilimle, yada yerküre tıp bilim literatürüne hiçbir katkısı olmamış sadece unvanı olan filim kurulu ile Sadece TV.lerde reklam yapıp,15 cm.kare çaput çağrısı ve sosyalist mesafe çağrısıyla 3 ay geçirdik.Oysa bilim adamı olsalardı,bu mikrobu analiz eder, hakikati, yani fiyaskoyu ortaya koyabilirlerdi.Yazik oldu ülkemin çalışan üreten dinamik iş alemine, bütün azmini sıfırlayıp, insanımızı kaosa,mesnetsiz korkuya saldınız.Ne hazine, ne de vergi gelirleri bu korku senaryosu ile dip yaptı.Varolanida dağıtan Devlet bari bundan sonrasını ciddi planlarsa belki bir umut var.Memur , emekliye yarım puan zam artışı vermeyenler,bunun kat ve katını, hemde hiç ihtiyacı olmayan kesime sus payı olarak dağıttı.Vay bizim gibi fukara mustazafların haline.Ama bizler yine de ALLAH var gam yok,demeye Şükür e devam edeceğiz.Ya Muin CC .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23