• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

New York Times, Trump'a sert girdi: Travmadan çıkmış biri gibiydi, havası söndü!

Yeniakit Publisher
2020-04-12 07:43:00 - 2020-04-12 08:18:41
New York Times, Trump'a sert girdi: Travmadan çıkmış biri gibiydi, havası söndü!

ABD'de Başkan Donald Trump'ın yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ülkede yayılmasını önlemede başarısız olduğu konuşuluyor.

Amerika'nın en saygın gazetelerinden New York Times’ta yer alan "Gelmeke olan şeyi görebilirdi: Trump’ın virüs konusundaki başarısızlığının perde arkası" başlıklı makalede Trump’ın Kovid-19 salgınına yönelik ilk haftalardaki tutumu incelendi. Trump’ın potansiyel virüs pandemisi hakkında çok önceden uyarıldığı halde bürokrasideki iç bölünme, planlama eksikliği ve kendi içgüdülerine olan inancı nedeniyle uyarılara zamanlıca cevap veremediği öne sürüldü.

"Trump defalarca virüsün ciddiyetini hafife aldı"

Makalede, ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 21 Ocak’tan ancak 6 hafta sonra Trump’ın ülkenin karşılaştığı virüs tehlikesine karşı agresif önlemler almaya başladığına dikkat çekilerek şu ifadeler paylaşıldı: "Ocak ayı boyunca Trump defalarca virüsün ciddiyetini hafife aldı. Hükümet içinde Beyaz Saray’daki danışmanlardan istihbarat birimlerindeki uzmanlara kadar geniş bir yelpazeden gelen uyarılara rağmen riskin derecesini kabullenmede yavaş davrandı ve bir an önce harekete geçmek yerine söylemleri kontrol etmeye, ekonomideki kazanımları korumaya ve üst düzey yetkililerden gelen uyarıları ortadan kaldırmaya odaklandı."

Trump, Mart'a kadar adım atmaktan kaçındı

Hükümetteki eski ve halen görevde olan bir düzine yetkiliyle yapılan mülakatlara ve ele geçirilen e-posta ile diğer belgelere dayandırılan makalede, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin ocak başında ABD’de virüsün yayılma uyarısı yaptığı, Chicago gibi büyük şehirleri kapama seçeneğini gündeme getirdiği ancak Trump’ın marta kadar adım atmaktan kaçındığı savunuldu.

20 Ocak'ta ticari danışmanı Peter Navarro’nun Trump’a detaylı bir şekilde pandemi riskini sunduğu, virüsün yarım milyon kadar ölüme ve trilyonlarca dolar ekonomik kayba neden olacağını söylediği belirtildi.

Yine makalede, ABD İnsanı Hizmetler Bakanı Alex Azar’ın 30 Ocak’ta Trump’ı virüsün yayılmasının ciddiyeti konusunda uyarmasına rağmen Trump’ın kendisine "telaşçı" olduğu şeklinde cevap verdiği kaydedildi.

"Travmadan çıkmış biri gibiydi! havası söndü"

Şubat sonuna gelindiğinde hükümetteki en üst halk sağlığı uzmanlarının Trump’ı yeni bir yaklaşım sergileyerek halkı sosyal mesafe ve evde kalmaları konusunda uyarmaları için baskı yaptığı aktarıldı.

Makalede, Trump’ın haftalar sonra mart ayı ortalarında gönülsüzce ülke genelinde sosyal mesafeyi önermeyi kabul ettiği belirtilerek virüs krizinin geldiği nokta karşısında artık "Travmadan çıkmış biri gibiydi, en yakın yardımcılarına karşı havası inmişti" ifadeleri paylaşıldı.

Seçim öncesi iddialı olduğu ekonominin darmadağın olmasıyla Trump’ın salgının ciddiyetini kavradığı ifade edilen makalede, Beyaz Saray’da düzenlemeye başladığı günlük basın toplantıları ile virüse karşı mücadeleyi sahiplenmeye çalıştığı ancak salgının da artık önü alınamayacak ölçüde yayıldığı vurgulandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer yılmaz

Önlem almaya gerek yoktu çünki virüsü kendileri atmıştı . Ama kara amerika sözde beyaz amerikayada diz çöktürmek istiyordu ve öylede oldu yani düşmana atarken kendinede bulaştı ikiz kuleleride kendileri vurmadımı zaten

Mustafa

Büyük devletlerde ihtilal böyle oluyor Trunp yıkmak için kaç inan öldürülecek. Kendi ülkenizde öldürün kendinizi gebertin bırakın milletin yakasını. ABD İngiltere Çin İsrail tamamı virüsten ölse de kurtulsa dünya Bu menfaatleri için insanlığa savaş acanlar dan. İnsanın insana yaptığını hayvan yapmaz sırf cıkarları için menfaat için birbirlerini hatta milyonları öldüren insan DEĞİLMİ. Daha çok para daha çok mal için DEĞİLMİ. Uyan insan oğlu uyan dünya senin olsa mirascılarına bırakıp gebereceksin o da mirasın varsa. Mahşerde azabı görünce dünda senin olsa azaptan kurtulmak için vereceksin. Bir azap kadar değersiz dünya. Yunus Sûresi 54 - Zulüm yapmış olan herkes, azabı görünce yeryüzündeki her şeyin sahibi olsa da, (o azaptan kurtulmak için) hepsini feda ederdi. Ve içten içe pişmanlık duyardı. Fakat aralarında adaletle hüküm verilir ve hiçbirine zulüm yapılmaz Mü'min (Gâfir) Sûresi / 85. Ama şiddetli azabımızı gördükleri zaman (son pişmanlık anındaki) inanmaları kendilerine fayda vermedi. Allah’ın kulları hakkında süregelen kanunu (bu)dur. İşte kâfirler (o zaman) orada hüsrana uğrayacaklardır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23