Nesli tükenme tehlikesi altında! Hıyarto deresinde ölü bulunan semenderler Ankara’ya gönderilecek
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Şırnak’ta ölü bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan benekli semenderler, ölüm nedenleri araştırılmak üzere Ankara’ya gönderilecek.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ölü bulunan nesli tükenmekte olan benekli semenderler, araştırılmak üzere Ankara'ya gönderilecek.
Ani ölüm nedenleri araştırılacak
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Başaran köyündeki Hıyarto deresinde yaşayan benekli semenderlerin geçtiğimiz günlerde dere kenarında ölü halde bulunması üzerine harekete geçti. Ani ölüm nedenleri araştırılacak olan benekli semenderlerden numuneler alınarak Ankara’ya gönderilecek.
“Ölüm nedenleri kamuoyuyla paylaşılacak”
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş, dere yatağında bulunan ölü ve canlı semenderlerin bir kaçından numune alarak Ankara’ya göndereceklerini söyledi. Aktaş, "Dünyada nesli tehlike altında olan benekli semenderlerin ölüm nedenlerini öğrenmek için incelemelerde bulunduk. Ve onlarca benekli semenderin derede öldüğünü gördük. Şimdi bunlardan bir kaçını alıp göndereceğiz. Gerek Ankara Etüt Araştırma Enstitüsü gerek Şırnak Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğünden bize ulaştılar. Biz de bunun üzerine nesli tükenmekte olan benekli semenderlerin ölüm sebeplerini araştırmak için buraya geldik. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ölüm nedenleri kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

