• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mersin'de düğün salonlarında alınacak önlemler "temsili düğün" ile anlatıldı

Yeniakit Publisher
2020-06-30 17:23:04 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Mersin'de düğün salonlarında alınacak önlemler "temsili düğün" ile anlatıldı

MERSİN (AA) - Mersin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarından itibaren kontrollü şekilde yeniden faaliyete başlayacak düğün salonlarında uyulması gereken kurallar, "temsili düğün" ile anlatıldı.

Erdemli Belediyesince, Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "temsili düğün" öncesi belediye ekipleri salonda dezenfeksiyon yaptı.

Kurallara göre ağırlanabilecek misafirlerin sayısı salon girişine herkesin görebileceği şekilde asıldı.

Salon girişine el dezenfektanı ve olmayanlara vermek üzere maskeler konuldu, ardından gelen misafirlerin ateşleri ölçüldü.

Düğün salonlarında dikkat edilmesi gereken kurulların vatandaşlara daha iyi anlatılabilmesi için gerçekleştirilen "temsili düğün"de belediye çalışanları gelinlik ve damatlık giyerek, alınan önlemlere göre salonda dans etti ve oynadı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak temsili çiftin nikahını kıydı.

Daha sonra, misafirler takıları kutulara bıraktı, sosyal mesafe kuralına uygun fotoğraf çektirdi.

- "Düğünlerle ilgili gerekli tedbirleri aldık"

"Temsili düğün"ün ardından gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Tollu, Kovid-19'un hayatın her alanını etkilediği gibi evlenecek gençlerin de hayalini bir süre ertelemesine neden olduğunu belirtti.

Kontrollü normalleşme sürecinde kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü anlatan Tollu, yaptıkları çalışmalarda vatandaşları bilinçlendirdiklerini kaydetti.

Tollu, düğün salonlarının yarından itibaren tekrar açılacağını hatırlatarak, "Düğünlerle ilgili gerekli tedbirleri aldık." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23