• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maduro’yu istemeyen ABD keyifli! Venezuela’da geziciler sokakta

Yeniakit Publisher
2019-01-24 10:03:00 - 2019-01-24 10:04:56

Venezuela liderini diktatörlükle suçlayarak devirmeye çalışan Amerika, fitneyle ülkedeki muhalefeti sokağa döktü. Amerikan yönetimi, Maduro hükümetinin gayrimeşru olduğunu ve muhalefet lideri Guaido’yu ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanıdığını açıkladı. Maduro yönetimi ise ABD ile ilişkileri kestiğini duyurdu.

Dünyanın başbelası Amerika bu kez, Venezuela’yı yangın yerine çeviriyor... 10 Ocak’ta ikinci başkanlık dönemine resmen başlayan Venezuela lideri Nicolas Maduro’yu tanımayacağını duyuran ABD ve onun kuklası Amerika kıtası ülkelerinin ardından ülkedeki muhalefeti fitneyle ayağa kaldıran Trump yönetimi, amacına adım adım yürüyor. Venezela’da ulusal meclisin halkı sokağa çağırması sonrası başlayan gösterilerde geziciler Venezuela sokaklarını yangın yerine çevirdi. Maduro yönetimi darbeye kalkışan küçük askeri grubun haricindeki askerlerle olayları bastırmaya çalışırken Amerika bir kez daha sahneye çıktı ve Maduro’nun devrilmesini açık açık istedi.

Pence, ‘darbe yapın’ dedi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dünkü büyük gösteriler öncesi Venezüellalılara destek mesajı yayınladı. Pence, videoda, “Biz seninleyiz. Sizinle duruyoruz ve demokrasi restore edilince ve özgürlük haklarınızı geri kazanana kadar sizinle olacağız” dedi. Pence, ayrıca ABD’nin Maduro’nun “meşruiyeti olmayan bir diktatör” olduğunu savunuyor ve Ulusal Meclis başkanı Juan Guaido’ya destek olduğunu dile getirdi.

Pence’nin yorumlarına sert çıkan Maduro, Venezuella’nın ABD ile diplomatik ilişkilerini gözden geçireceğini siyasi, diplomatik ve savunma kararları alacağını söyledi. Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez de Pence’in “Sesinizi yükseltin” ifadeleriyle açık bir darbe çağrısı yaptığını söyleyerek “Pence, talimatlar vererek Venezuela’yı yönetmeye çalışıyor. ABD’deki federal hükümet hala kapalı. Pence, kendi işleriyle ilgilensin” dedi.

Muhalefetin kontrol ettiği Ulusal Meclis, Maduro hükümetine karşı eski diktatör General Marcos Perez Jimenez’in devirilmesinin 61. yıldönümünde halkı yeni bir devrim yapmaya çağırdı. Binlerce muhalif sokakları savaş alanına çevirdi.  Maduro’nun destekçileri de karşı bir gösteri düzenledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23