• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KYK yurdu kayıtları ne zaman 2021? KYK yurt kayıtları başladı mı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

Yeniakit Publisher
2021-09-13 15:32:00 - 2021-09-14 15:52:20
KYK yurdu kayıtları ne zaman 2021? KYK yurt kayıtları başladı mı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

KYK yurt kayıtları ne zaman 2021? 2021 KYK yurt başvurularında kalmak isteyen öğrenciler 6 Eylül’de başlayan KYK yurt başvuruları, 12 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamladı. KYK yurt başvuru tarihlerinin sona ermesiyle birlikte 2021 KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmasıyla birlikte KYK yurt kayıtları da yapılmakta. Peki 2021 KYK yurt kayıtları ne zaman? 2021 KYK yurt kayıt tarihi ne zaman? KYK yurdu kayıtları nasıl, nereden yapılacak? İşte KYK yurt kayıt detayları.

2021 KYK yurt kayıtları ne zaman başlayacak, KYK yurt kayıtları için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? soruları Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarına başvuruda bulunanlarca bir hayli merak ediliyor. 

KYK yurt kayıt tarihleri belli oldu mu?

KYK yurt kayıt tarihleri henüz belli olmadı. KYK başvuru sonuçlarının açkılanmasından sonra KYK yurdunda kalmaya hak kazanan öğrenciler için KYK yurt kayıt tarihleri de başlamış olacak. KYK burs başvurularının ise Ekim ayında alınması planlanıyor.

KYK yurt kayıtları nasıl yapılacak?

KYK yurt kayıt tarihi ile KYK yurt kayıtları nasıl yapılacağı sorgulanmaya başlandı. KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz KYK yurt kayıt tarihleri de netlik kazanmış olacak. KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini KKY tarafından açıklanan tarihler arasında yapması gerekiyor. Açıklanan tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek. İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, açıklanan tarihlerde KYK yurtlarında kalmaya başlayacak. E devlet KYK yurt kayıtları için tıklayın

KYK yurdu kayıt için gerekli belgeler neler?

Öğrenci belgesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

4 adet vesikalık fotoğraf

Kimlik fotokopisi

IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)

Kan grubu

KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont

Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

Yurt ücretleri ne zaman ödeniyor?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat 23.59’a ödenmelidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23