• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Küresel dönüm noktası’ diyerek açıkladılar! Türk SİHA’larına ABD’den övgü

Yeniakit Publisher
2021-03-15 15:51:00 -
‘Küresel dönüm noktası’ diyerek açıkladılar! Türk SİHA’larına ABD’den övgü

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ı bozguna uğratırken kullandığı Türk İHA/SİHA teknolojisi bu gelişmeler sonrası küresel çapta konuşuldu. Türk SİHA teknolojisine yönelik yeni bir övgü ise ABD’li politik analiz sitesinden geldi.

Türkiye'nin asker alandaki teknolojik mücadelenin seyrini değiştiren ve küresel çapta ses getiren SİHA teknolojisi, dünyanın ilgisini üzerinde tutmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ'da işgalci Ermenistan kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferde vazgeçilmez aktörlerden olan Türk Bayraktar TB2, art arda analizlere konu oluyor.

Her türlü askeri ekipmana karşı başarı sağlıyor

ABD'li dış politika analiz sitesi Foreign Policy in Focus (FPIF), Conn Hallinan imzasıyla yayınladığı bir makalede Türk SİHA'larına yönelik övgü içeren ifadeler kullandı. Hallinan, kaleme aldığı analizde, Azerbaycan'ın Ermenistan zaferinin ardından yeni SİHA teknolojisinin küresel bir dönüm noktası olduğu vurgusunu yaptı.

Azerbaycan ordusunun, Bayraktar TB2'ler sayesinde savaş alanında Ermenistan'a karşı büyük avantaj sağladığını söyleyen Hallinan, bu teknolojinin savaşların seyrini değiştireceği ifadelerine de yer verdi.

Makalede, "Azerbaycan-Ermenistan savaşında gördüğümüz SİHA teknolojisi, zırhlı araçları demode hale getiren ve en karmaşık uçaksavar sistemlerini bozan bir sihirli mermi' olarak karşımıza çıkıyor." sözlerini kullanan Hallinan, SİHA teknolojisinin kesin sonuç veren ve kolay entegre edilebilen ekonomik sistemler olmasıyla da öne çıktığına dikkat çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

Boşyere yaltanmasınlar, kimseyi ortak etmiyoruz.

Gardaş

Haberin orjinalinde "Temmuz 2020'de Türkiye, Şam hükümetinin İdlib Eyaletindeki müttefiklerine yönelik bir saldırıyı engellemek için Suriye'de insansız hava araçları konuşlandırdı, ancak Cumhurbaşkanı Beşar Esad güçlerinin büyük toprak parçalarını geri almasını engelleyemedi. Kısacası, her zaman "ezber bozan" değildirler." gibi ifadeler de var, neden haberi olduğu gibi değil de sadece övgüymüş gibi bahsediyorsunuz. Eğer haberciyseniz lütfen objektif olunuz. Haberi tam veriniz, aksi halde yandaş olursunuz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23