• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşi' Nuriye Gülmen DHKP-C hücresinde basıldı

Yeniakit Publisher
2020-08-12 10:27:00 - 2020-08-12 10:39:48
Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşi' Nuriye Gülmen DHKP-C hücresinde basıldı

Terör örgütü DHKP-C'nin üs olarak kullandığı İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşim' dediği Nuriye Gülmen gözaltına alındı. Dün dün nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Gülmen, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri terör örgütü DHKP-C'nin üslerinden biri olan Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi’ne baskın düzenledi. Operasyonda olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen ve ardından açlık grevi yapan Nuriye Gülmen yakalandı.

Güvenlik güçleri, terör örgütünün faaliyetlerini yürüttüğü sözde kültür merkezinin alt katında işletilen bir kafeden hızlı bir şekilde geçerek üst düzey yöneticilerin bulunduğu kata ulaştı. DHKP-c'nin Örgüt Yapılanmaları ve Direniş Meclisi Sorumlusu Nuriye Gülmen, örgüt yöneticileriyle toplantı yaparken enselenerek gözaltına alındı.

Cezaevine gönderildi

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheliler nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Burada ifadeleri alınan 6 şüpheliden Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kılıçdaroğlu 'kardeşim' demişti

DHKP-C baskınında yakayı ele veren Nuriye Gülmen hakkında açlık grevi yaptığı dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'kardeşim' ifadesini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

memleketim

heyyy chp liler bu adamın kim olduğunu görüyormusunuz ülkeyi bölmek isteyenlere kardeşlerim diyen birileri ERDOĞAN ı karalıyorlar uyan TÜRK milleti

hakan

zaten kilicdaroğluda dhkpc kökenli baykaldan sonra ulusskcılar tasfiye edilip partinin bütün kademelerine dhpcliler yerleştirildi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23