Kestaneli bulgur pilavı nasıl yapılır? Kestaneli bulgur pilavı tarifi
Doyurucu bir pilav tarifi arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte, damakları şenlendiren kestaneli bulgur pilavı tarifi...
Doyurucu bir pilav tarifi arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte, damakları şenlendiren kestaneli bulgur pilavı tarifi...
Kestaneli bulgur pilavı tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo kestane
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- Tereyağı
- Tuz
- Tarçın
- Karabiber
Öncelikle kestaneleri bıçakla çizip yarım saat kadar suda bekletin.
Yarım saatin sonunda kestaneyi bol suda 30-35 dakika haşlayın.
Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
Kuş üzümlerini sıcak suda bekletin.
Tencereye tereyağını alıp rendelediğiniz soğanları kavurun.
Soğanlar renk değiştirince suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ve bulguru tencereye alın.
Bu aşamada tuz ve karabiberi ekleyin.
Sıcak suyu ve kestaneyi de tencerenin kapağını kapatın.
Bulgur pilavı pişince tarçını ilave edip, demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.