• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kestaneli bulgur pilavı nasıl yapılır? Kestaneli bulgur pilavı tarifi

Yeniakit Publisher
2019-11-26 22:28:00 -
Kestaneli bulgur pilavı nasıl yapılır? Kestaneli bulgur pilavı tarifi

Doyurucu bir pilav tarifi arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte, damakları şenlendiren kestaneli bulgur pilavı tarifi...

Doyurucu bir pilav tarifi arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte, damakları şenlendiren kestaneli bulgur pilavı tarifi...

 

Kestaneli bulgur pilavı tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kilo kestane
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Tarçın
  • Karabiber

Öncelikle kestaneleri bıçakla çizip yarım saat kadar suda bekletin.

Yarım saatin sonunda kestaneyi bol suda 30-35 dakika haşlayın.

Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.

Kuş üzümlerini sıcak suda bekletin.

Tencereye tereyağını alıp rendelediğiniz soğanları kavurun.

Soğanlar renk değiştirince suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ve bulguru tencereye alın.

Bu aşamada tuz ve karabiberi ekleyin.

Sıcak suyu ve kestaneyi de tencerenin kapağını kapatın.

Bulgur pilavı pişince tarçını ilave edip, demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23