• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayyım atamaları sonrası Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2019-08-19 14:22:00 - 2019-08-19 14:52:30
Kayyım atamaları sonrası Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım ataması sonrası eski Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Yeni parti hazırlığında olan Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının 'kayyım' kararını "Demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir." ifadeleri ile değerlendirdi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ahmet Davutoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları’nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.

Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir. Elbette seçim sonrasında işlenen suçlara ilişkin de gerekli tedbirler alınabilir. Ancak bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki şartları oluşmalıdır.

Esas olan seçme ve seçilme hakkıdır. Bu karar, toplumsal barışa katkı sunmayacağı gibi terörle mücadeleyi de zaafa uğratabilir. Terörle en etkili siyasi mücadele, demokratik temsili aşındırmakla değil milletin gönlüne girip seçim kazanmakla verilir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer

sen zaten ... önde gidenisin oy almak icin kıvırmalar başladı

ali

Ç...Ş
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23