Kavgada söylenmez! CHP'li Başkan'dan Alevi dernek yöneticilerini kızdıracak sözler
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Cemevi'ni kullanan Alevi dernek yöneticilerine ağır sözler sarf etti.
Süreyyapaşa Vakfı üzerindeki Maltepe Cemevi’nin, belediye şirketi olan MATAŞ AŞ’ye devredilmesi kararı sonrasındaki tartışmalar sürüyor. Karara tepki gösteren Alevi dernekleri ortak bir bildiri yayınlayıp "Maltepe Cemevine bir ticari işletme gözüyle bakılması Alevi toplumuna ve inancına hakarettir” ifadeleriyle CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a tepki göstermesi sonrasında, cevap bizzat başkandan geldi.
Açıklamada bulunan CHP'li Başkan Ali Kılıç, Alevi dernek yöneticilerine ağır sözler sarf etti.
CHP'li Kılıç, Alevi dernek yöneticilerinin "Alevi toplumunun ‘saf ve temiz’ inancını kullanarak kendilerine yeni rant kapısı sağlamaya çalışan sorumsuzlar" olduğunu öne sürdü.
Alevi dernek yöneticilerinin CHP'li Maltepe Belediyesi ve yönetimini karalama kampanyası ile yıpratmak istediğini ileri süren CHP'li Başkan, Cemevi inşaatının "işgal edildiğini" iddia etti.
"Yoldan çıkmışlar, binayı boşaltın"
CHP'li Başkan ayrıca, Alevi dernek yöneticilerinin "Bir kaç cenaze yıkayarak para kazanma derdinde olan kişiler", "Rant grubu", "İşgalciler" ve "Yoldan çıkmışlar" olduğunu belirterek binayı boşaltmalarını istedi.
Alevi dernek yöneticilerinin CHP'li Belediye Başkanı'na şimdi ne tepki vereceği merakla bekleniyor.