• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karamollaoğlu’nu örnek gösterdi! Aykut Erdoğdu HDP için öyle bir şey istedi ki…

Yeniakit Publisher
2022-02-17 16:31:00 - 2022-02-17 16:36:31

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Karamollaoğlu’nu örnek gösterdi! Aykut Erdoğdu HDP için öyle bir şey istedi ki…

Millet İttifakı’nda yaşanan HDP çatlağı derinleşirken CHP kanadından PKK/HDP’ye yönelik ‘şirinlik’ söylemleri devam ediyor. CHP yandaşı Tele 1’de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bence HDP için daha fazla fedakarlığa katlanmamız lazım” dedi.

CHP‘li Erdoğdu, Tele 1’de Evren Özalkuş’un sunduğu ‘Türkiye’nin Geleceği’ programında daha önce dile getirdiği “Kürt sorunu ekonomik krizin sebeplerindendir” şeklindeki sözlerini açıkladı.

“Kürt sorunu bu ülkenin gerçek meselesidir. HDP’nin ittifakta yer almaması için Kürt sorunu ‘cız’ bir konu haline getirildi” iddiasında bulunan Erdoğdu, “Kürt sorunu neden Türkiye’deki ekonomik krizin sebeplerindendir? Bu sorunun iki boyutu vardır, biri baskı, diğeri terör” dedi.

‘MHP’nin gündeminin yüzde 90’ı PKK, HDP’

Terör ve baskı yönü nedeniyle yatırıma alınması gereken kaynakların savunmaya harcandığını, bir başka boyutunun da Suriye ve Irak’la ilişkilerin bozulması olduğu görüşünü savunan Aydoğdu, şu ifadeleri kullandı: “MHP’nin gündeminin yüzde 90’ı PKK, HDP mesela. Burada HDP’nin de düşünmesi gereken başlıklar var. Hepimiz gerekli fedakarlıklara katılanıyoruz. Bence HDP için daha fazla fedakarlığa katlanmamız lazım. Mesela Temel Bey bizimle aynı masaya oturarak 28 Şubat dahil kendi tabanıyla aynı fedakarlığa katlanıyor. Kemal bey de fedakarlığa katlanıyor, Sivas katliamı dolayısıyla. Ama bizim şuanki durumumuz geçmişteki acı olayların husumetini taşıyıp gelecekte yeni acı olaylar yaşatmak değil.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

1453

Parti ismi değiştirilsin, CHPKK olarak isabet olur

KARADAGLI

FEDAKARLIK DERKEN ?? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23