• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kalaşnikofla otomobile ateş açarak iki kişiyi öldüren sanığa müebbet hapis

Yeniakit Publisher
2020-02-06 14:59:01 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kalaşnikofla otomobile ateş açarak iki kişiyi öldüren sanığa müebbet hapis

ANKARA (AA) - Başkentte otomobile ateş açarak iki kişinin ölümüne sebep olan sanıklardan Onur Sözügeçen'e "kasten adam öldürme" suçundan 2 kez müebbet, "nitelik bakımından vahim silahların taşınması" suçundan da 6 yıl hapis cezası verildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Onur Sözügeçen ile avukatı katıldı. Sanık Volkan Güven ile tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Diğer sanık Ahmet Altun ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunmalarını tamamlamasının ardından dosyayı karara bağladı.

Heyet, sanık Sözügeçen'e "kasten adam öldürme" suçundan indirim uygulamaksızın 2 kez müebbet, "nitelik bakımından vahim silahların taşınması" suçundan ise ayrıca 6 yıl hapis cezası verdi.

Sanık Volkan Güven ise Sözügeçen'in eylemlerine "yardım eden" sıfatıyla iştirak ettiği gerekçesiyle toplamda 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Ahmet Altun hakkındaki yakalama infazının beklenmesi kararlaştırıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir otomobile 10 Mart 2017'de çapraz ateşle saldırı düzenlenmiş, kalaşnikof ve tabancanın kullanıldığı saldırıda otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23