• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Hafter’e verilen Rus uçakları

Yeniakit Publisher
2020-05-23 10:03:00 -
İşte Hafter’e verilen Rus uçakları

Putin’in Libya’daki teröristlere gönderdiği “Mig-29” ve “Su-24” savaş uçakları Hafter’in Cufra Üssü’nde böyle görüntülendi.

 Tahsin Han 

Libya’da Türkiye destekli meşru ordunun, Hafter’e ağır darbeler vurması ve en az 8 Rus Pantsir hava savunma sisteminin yok edilmesini sindiremeyen Putin’in darbeciye gönderdiği savaş uçakları görüntülendi. Hafter’in elindeki El Cufra Hava Üssü’nde kalkışa hazırlanan bir “Mig-29” Rus jetinin yanı sıra park halinde 9 savaş uçağının daha bulunması dikkat çekti. Rusya’nın gözden çıkardığı Hafter’e Suriye’deki Hımeymim hava üssünden en az 8 savaş uçağı göndermesin ardındaki gerçek de ortaya çıktı. Rusların, Libya’daki başarısıyla dünyanın gündemine oturan Türkiye’ye darbe vurup bunu da gözden çıkardığı Hafter’e mal edeceği iddia edildi.

Rus jetlerinin geçici süreyle Hafter’e desteğe gönderildiği ve Rus pilotların da Hafter karargahlarında beklediği bildirildi. Öte yandan; Ruslar, Hafter’in yerine geçecek yeni isim Kaddafi’nin oğlunu ikna çabalarını sürdürüyor.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kavkaz

bu iblisin uçaklarını daha havalanmadan yerdeyken vurun. daha ne bekliyorsunuz? bu uçaklar mehmetçiği vurmak için gönderildi. bakıp durmayın, patlatın şunları. yapamıyorsanız bana söyleyin gidip patlatayım.

Kavkaz a

Sen neyin rüyasındasın. S 400 ler alınırken alkışlıyordun. akp nin Libya gibi veya bizim askerimiz şehit olacakmış gibi bir kaygısı yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23