• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da 3-6 yaş için oyun odaları açılacak

Yeniakit Publisher
2020-02-22 15:17:59 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İstanbul'da 3-6 yaş için oyun odaları açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan eğitim modüllerinden yararlananların çocuklarının eğitim alabilecekleri 210 saatlik "Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı Oyun Odası Kurs Modülü" hazırlandı - Kurslarda özellikle gönüllü okul öncesi öğretmenleri görev alacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un 39 ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan eğitim modüllerinden yararlananların 3-6 yaş arası çocuklarının eğitim alabilecekleri "oyun odaları" açılacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde erken çocukluk eğitimi ayrı bir başlık altında disiplinlerarası, çocuk temelli, aileyi ve toplumu içine alan bir perspektifle ele alındı. Belgede ayrıca erken çocukluk hizmetlerine yönelik bütünleşik bir sistemin oluşturulması ve hayat boyu öğrenme programlarına erişimin artırılarak ebeveynlere yönelik destek eğitimlerinin verilmesi gibi hedeflere yer verildi.

Bu vizyon doğrultusunda çalışmalarını çok boyutlu sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafların katılımıyla okul öncesi eğitimin niteliği ve kapsamı ile ilgili çalışmalar yürütülüyor.

Yetişkinlerin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan eğitim modüllerinden en verimli şekilde yararlanabilmeleri için onlar eğitimdeyken çocuklarının da eğitim alabilecekleri 210 saatlik "Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı 37-72 Ay (3-6 Yaş) Oyun Odası Kurs Modülü" hazırlandı. Bu kapsamda 39 ilçede erken çocukluk eğitimini yaygınlaştırmak için oyun odaları açılacak.

- Çocukların gelişim alanları desteklenecek

Hazırlanan modülle çocukların tüm gelişim alanlarının desteklenmesi, ilkokula hazırlanması ve Türkçeyi doğru ve güzel konuşmaları hedefleniyor.

Alternatif model ve uygulamaların nasıl çeşitlendirilebileceğini gösteren uygulamayla kursiyerler derslikte eğitim alırken çocuklar oyun odasında öğretmenler ve öğreticilerden eğitim alacak.

Oyun Odası Kurs Modülü'nden kurslara katılan velilerin çocuklarının yanı sıra okul öncesi eğitime devam etmeyen çocukların da faydalanabilmesi amaçlandı ve çalışmalar bu yönde genişletildi. Böylece çocukların ilköğretime başlamadan önce okulla ilgili erken yaşam becerileri kazanması kolaylaşacak.

Açılacak kurslarda özellikle gönüllü okul öncesi öğretmenleri görev alacak. Ders saatleri dışında ve hafta sonu yapılacak bu kurslar sayesinde okul ve kurumların daha etkin ve toplum temelli erken çocukluk hedefi doğrultusunda verimli bir şekilde kullanılması da sağlanacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23