• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmam hatip sözleri geniş yankı uyandırmıştı! Tepkilerin ardından Cübbeli Ahmet Hoca'dan ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2021-09-24 22:31:00 - 2021-09-24 22:46:38

İmam hatip sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandıran Cübbeli Ahmet Hoca, gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

 yeniakit.com.tr 

Cübbeli Ahmet Hoca, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmam hatip ve ilahiyata ilişkin açıklamalar yapan Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleri kamuoyunda tepki çekti.

"İmam hatipe göndermeyin"

İmam hatiplerde müfredatla ilgili sıkıntı olmadığını ve hocaların yüzde 90'ının mutedil olduğunu vurgulayan Cübbeli Ahmet Hoca, deist ve hadis inkarcısı hocaların da bulunduğunu belirterek "Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndermeyin" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın sözleri tepki çekti

Birkaç kötü örnek üzerinden tüm imam hatipleri etkileyecek sözlere imza atan Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamaları tepki çekti. Kamuoyunda gelen tepkilerin ardından, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, "CNN Türk'te konu imam hatiplere geldiğinde yüzde 93'ünü tenzih edip, müfredatlarında bir problem olmadığını da bildirmiştim. Ancak küçük bir azınlık da olsa bazı İHL hocalarının müfredata uymayarak Anadolu halkının ehl-i sünnet inancına muhalif yorumlar kattığını beyan etmiştim." sözleriyle konuya ilişkin açıklama yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cübbeli Ahmet Hoca şu ifadeleri kullandı:

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adilce

Cübbeli efendi,agzın çok laf yapıyor,ilmi konuşayım derken cukkadak mugalataya kaçıyorsun vebali ağırdır,senin gibi ilim ehli öyle sözlerin semtine bile uğramamalı

Vahap Kalyoncu

Şimdi cubbeli çok ayıp etti şöyleki hem ihl hocalarının %90 i mutedil ve iy hemde çocuklarınızı göndermeyin demek en basitiyle densizliktir başka bir şey değil,Şimdi bende o kadar adam tanıyorum ki hem tarikata girmiş hemde yine her halti yiyor ne olacak şimdi bizde tarikatlar için aynı şeyi söylesek nasıl olur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23