• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlk etapta yapılacak 30 bin konutla ilgili detaylar belli oldu

Yeniakit Publisher
2023-02-15 19:27:00 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
İlk etapta yapılacak 30 bin konutla ilgili detaylar belli oldu

Deprem bölgelerinin yeniden inşasına ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk etapta 30 bin konutu projelendirdik. Etap etap hasar tespitlerin tamamlanmasına müteakip, vatandaşlarımıza konutlarını teslim ediyor olacağız. 105 metrekare 3 artı 1 daireler yapacağız" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin, "İlk etapta 30 bin konutu projelendirdik. Etap etap hasar tespitlerin tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımıza konutlarını teslim ediyor olacağız. 105 metrekare 3 artı 1 daireler yapacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Murat Kurum, depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, şehirlerin yeniden inşası için deprem bölgelerinde alan tespit çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Depremden etkilenen 10 ilde inşaat sürecini başlattıklarını ifade eden Kurum, yeni yerleşim alanlarının oluşturulması sürecine, şehrin 50, 100 yılını planlayacak motivasyonla baktıklarını vurguladı.

Kurum, "İlk etapta 30 bin konutu şu an projelendirdik. Etap etap hasar tespitlerin tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımıza konutlarını teslim ediyor olacağız. 105 metrekare 3 artı 1 daireler yapacağız. Burada, şehrin büyüme öngörüsünü, zemini, fay hattına mesafeyi dikkate almak suretiyle, yerleşim yerlerini belirliyoruz. Ayrıntılı jeolojik etütler yapmak suretiyle burada inşa faaliyetlerine başlayacağız." bilgisini verdi.

Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir yıl içerisinde daha önce Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl teslim ettiysek, bu bölgede de eş zamanlı olarak bütün birimlerimiz şu an bu konuya odaklandı. TOKİ'mizle, tüm birimlerimizle inşa faaliyetlerini yürüteceğiz. Malzeme bağlantılarını dahi bugünden yapıyoruz. Eğer bu konutların demiri, çimentosu, tuğlası, harcı, kiremidi, aklınıza ne geliyorsa bu bağlantıları dahi bugünden yapmak suretiyle vatandaşlarımıza inşallah sözlerimizi tutacağız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deprem konutları

Kalıcı konutlar dağlık alanlara yapılsın,hem güvenli ve sağlam olur hem de ovalık düz yerler tarım için kullanılmış olur.Malum ileride iklim ve küreseciler yüzündan kıtlık çıkabilir.Konteynerler de suriyenin kuzeyine gönderilerek ülkemizdeki suriyeliler oraya gönderilmiş olur.

Aziz Metin

Halen deprem merkez üssünde konut yapmayı mı planlıyorsunuz? Yahu Allah daha nasıl uyarsın biz kullarını? ORALARIN ALTINDAN FAY HATLARI GEÇİYOR. Tarihte Maraş'ta bu kaçıncı yıkıcı deprem? En azından 4.deprem. Yetmedi mi bu kadar uyarı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23