• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamsi 4.7 milyon dolar kazandırdı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Hamsi 4.7 milyon dolar kazandırdı

Ocak-nisan döneminde Türkiye’den yapılan hamsi ihracatı, 4 milyon 738 bin doları aşarak sektöre önemli bir döviz girdisi sağladı. Karadeniz’in bereketi dünya sofralarına taşındı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye'den bu yılın ilk 4 ayında 1385 ton hamsi ihraç edildiğini söyledi.

18 ÜLKEYE İHRACAT

Söz konusu ihracattan da 4 milyon 738 bin 385 dolar kazanç sağlandığını dile getiren Gürdoğan, bu dönemde 18 ülkeye hamsi dış satımı yapıldığını ifade etti.

Gürdoğan, Türkiye'nin 4 aylık hamsi ihracatında Belçika'nın ilk sırada yer aldığına dikkati çekerek, Belçika'ya yapılan hamsi dış satımının geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 28, değerde de yüzde 37 arttığını vurguladı.

BELÇİKA İLK SIRADA

Ülkeden Belçika'ya geçen yılın ocak-nisan döneminde 148 ton karşılığı 1 milyon 161 bin 406 dolarlık hamsi dış satımı yapıldığını anımsatan Gürdoğan, söz konusu ihracatın bu yılın aynı döneminde ise 189 ton karşılığı 1 milyon 589 bin 543 dolara ulaştığını kaydetti.

Gürdoğan, Belçika'yı 1 milyon 37 bin 468 dolarla Fransa ve 723 bin 73 dolarla Almanya'nın takip ettiğini, hamsi ihracatında pazar çeşitliliğini ve ihracat potansiyeli artırmak için çalıştıklarını belirtti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

5 milyon dolar cağri açık için büyük bir rakam değil... Hamsi dar gelirlinin balık yiyebilmesi için önemli bir kaynak. Sadece karadeniz kıyısında yaşayan vatandaş taze ve ucuz hamsi yiyebiliyor. Bu kaynağı taze ve ucuza anadolu insanına ulaştırın. Yurtdışına vermeyin.. saygılar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23